Galataport’a toplam 4,5 milyar liralık yatırım yapılacak

0
64

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding ortaklığında yapılan Galataport projesinde finansman için imza töreni yapılıyor.

Doğuş Grubu CEO’su Galataport’a toplam 4,5 milyar liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

Basın toplantısında konuşan Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan şunları söyledi: “Ülkemizini potansiyeline inanan bir grup olarak uzun vadeli bir bakış açısıyla projeleri hayata geçiriyoruz. Özel sektörün canlılığı ve ekonominin güçlü potansiyeli gibi avantajlara odaklanan hızlı büyüme ve yatırım sürecimiz bu yıl da devam ediyor. Öncelikli stratejimiz yurt içi ve yurt dışında değer yaratmak.

4,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM
Altı yerli bankanın katılımıyla 1,02 milyar euro finansman sağlandı. Galataport projesinn finansmanı 3,5 yıl anapara ödemesiz toplam 14 yıl vadeli olacak şekilde imzalandı. İstanbul’un tarihi açıdan en önemli noktalarından birinde yer alan projenin 2018’in son çeyreğinde tamamlanmasını hedeflemekteyiz. Yepyeni bir yaşam alanı 
olması için 4,5 milyar liralık yatırım yapacağız. Galataport projesi içinde barındırdığı faaliyet alanı ve yatırım ile ülke turizmine önemli katkılar yapacak. 7 milyon yabancı ziyaretçiyle 5 milyarlık turizme katkı sağlamasını bekliyoruz. 20-25 milyon ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz.  Hong Kong kökenli bir grupla Karaköy tarafındaki tarihi binalar için bir anlaşma yaptık. Tarihi binalar korunacak ve aslına uygun halde yenilenecek. Projeye 500 milyon TL tutarında doğrudan yabancı yatırım söz konusu olacak.”