G-Lingerie, mağaza sayısını 2017’de iki kat artıracak

0
132

Kimya ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren Safari Tekstil ve Kimyevi Maddeler Tic. A.Ş’nin multibrand mağazalar zinciri olan G-Lingerie, 2017 senesinde 5 milyon TL yatırım yaparak 60 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. İlk mağazasını açtığı Kasım 2014’den bugüne toplam 33 mağazaya ulaşan G-Lingerie, 2016 yılında cirosunu, %170 oranında artırdı.
 
G-Lingerie, Avrupa’nın dev iç giyim grupları olan Hanes Group, PD Group ve Golden Lady bünyesindeki pazar lideri markaları mağazalarında buluşturuyor. Türkiye’de multibrand konseptiyle mağazalaşmaya 2014 yılında başlayan G-Lingerie; iç giyim, çorap ve mayoda dünya genelinde toplam ciro hacmi 14 milyar dolar olan, 24 dünya markasını bir arada sunuyor.
 
Perakende sektöründeki durgunluğa rağmen G-Lingerie mağazalarındaki performansın çok iyi olduğunu belirten Safari-Klip Tekstil Kurucu Başkanı Ratip Veysi, 5 yıl içinde 148 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizdi ve şunları söyledi: “Biz pazarlamanın 5 P’si olarak adlandırılan ürün, fiyat, müşteri, mekân ve tanıtım (product, price, people, place, promotion) dengesini sırasıyla gözettiğimiz için perakende sektörünün içinde olduğu durgunluğu yaşamıyoruz. Bu 5 P’nin bir tanesini dahi hatalı veya eksik yaparsanız ya da sürekli geliştirmezseniz sistemin başarılı olmayacağı düşüncesindeyim. G-Lingerie olarak şu anki başarımız, bu dengeleri iyi gözetmemizden kaynaklanıyor.”
 
Dünyada iç giyim ve çorap kategorilerinde toplam ciro hacmi 14 milyar dolar olan 3 grupla işbirliği yaptıklarını ifade eden Veysi; “İşbirliği yaptığımız Hanes Group, PD Group ve Golden Lady’nin birbiriyle rakip olan markalarını mağazalarımızda bir araya getiriyoruz. Geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile karşılaştırırsak 2016’nın son çeyreğinde satış rakamlarımızı %170 oranında artırdık. Bu ay Nişantaşı City’s  mağazamızı hizmete açtık. Yeni yılda ise İstanbul’da Galleries La Fayette,  Antalya ve İzmir’de mağazalar açarak %150 büyüme öngörüyoruz.