Fransa’da rehine krizi: 2 ölü

    0
    52

    Fransa’nın güneyinde bulunan Trebes kasabasında IŞİD militanı olduğu iddia edilen bir kişi süpermarket bastı. Elinde rehineler bulunduğu öğrenilen teröristin ele geçirilmesi için Fransız polisi tarafından operasyon düzenledi. Terörle mücadele ekiplerinden gelen bilgilere göre ilk belirlemelere göre süpermarkette 8 rehine vardı.
     
    “DURUM ÇOK CİDDİ”
    Fransa Başbakanı Édouard Philippe tarafından yapılan ilk resmi açıklamada ise “durum çok ciddi” ifadeleri kullanıldı. Philippe, olayın bir terör saldırısı olduğunu doğruladı.

    trebes-reuters

     

    Rehine krizinde 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken Fransa’nın güneyindeki Trebes kasabasının Belediye Başkanı Eric Menassi, BFM TV’ye konuştu. Mneassi, “Saldırgan markete ‘Allahü Ekber. Hepinizi öldüreceğim’ diyerek girmiş” dediğini aktardı. Philippe, rehinelerin serbest bırakıldığını açıklarken, mekanın içerisinde sadece bir polis memuru kaldığını ve süpermarkette 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 1’i ağır 3 kişinin yaralandığı belirtildi.
    BFM TV’nin aktardığı haberde saldırgan, 2015’te Paris saldırısını düzenleyen Salih Abdeslam’ın serbest bırakılmasını istedi. 2015’te Fransa’nın başkenti Paris ve Saint Denis’te gerçekleşen terör saldırılarında 137 kişi hayatını kaybetmiş, 413 kişi yaralanmıştı.
    Reuters’ın yerel polis kaynaklarına dayandırdığı haberde, saldırganın Fas asıllı olduğu ve rehine almadan önce bir kişiyi kafasından vurarak öldürdüğü belirtildi. Yerel kaynaklar, Trebes’ye yakın Carbassonne kentinde saldırganın bir kişiyi öldürdüğünü doğrularken, iki şehrin arasında 20 dakikalık mesafe olduğu belirtildi.