Fransa’da cumartesi alarmı

    0
    53

    Philippe, TF1 kanalına yaptığı açıklamada, cumartesi ülke genelinde “sarı yeleklilerin” yapacağı gösterilerde yoğun güvenlik önemli alınacağını söyledi.
     
    PHILIPPE: PROTESTO İÇİN DEĞİL, YOK ETMEK İÇİN GELİYORLAR
    Gün içinde Senato’da yaptığı konuşmada ülke genelinde 65 bin polisin görev alacağını söyleyen Philippe, televizyon kanalındaki açıklamasında ise bu sayıyı 89 bine çıkardı. Sadece Paris’te 8 bin polisin görevlendirileceğini duyuran Philippe, ayrıca başkente bir düzine zırhlı aracın da konuşlandırılacağını söyledi.  İstifa çağrılarını reddeden Philippe, “Protesto için değil yok etmek için gelen insanlarla karşı karşıyayız.” dedi.
     
    PARİS’TE 13 YIL SONRA İLK KEZ ZIRHLI ARAÇ KONUŞLANDIRILACAK
    Paris’e zırhlı araçların konuşlandırılması, 2005 olayları sonrası bir ilk olacak.
    Sarı Yelekler’in protesto ettiği akaryakıt zamları 2019 yılı için iptal edildi
    Fransa basınına göre, yetkililer, geçen hafta yaşanan dükkanların yağmalanması, camların kırılması, araçların ve bazı binaların ateşe verilmesi gibi şiddet olaylarının tekrarlanmasından endişe ediyor. Bu kapsamda polis, Champs-Elysees’deki mağazalar ve restoranlara bir not göndererek “sarı yeleklilerin” cumartesi yapacağı gösteri sırasında olası şiddet olayları konusunda uyarıda bulundu.
    Notta, bu iş yerlerinden kapı ve pencerelerini kapalı tutmaları, dışarıda sandalye ve masa bırakmamaları istendi.
     
    MÜZELER KAPALI
    Gösteriler, Paris’in kültür hayatını da etkilerken, Champs-Elysees yakınlarındaki müzelerden yapılan açıklamalarda, cumartesi kapıların kapalı tutulacağı belirtildi. Paris’in Garnier ve Bastille Opera binalarındaki programların da iptal edildiği duyuruldu.
    Paris’in sembollerinde Eyfel Kulesi yönetiminden yapılan açıklamada da gösteriler nedeniyle kulenin ziyarete kapalı olacağı, önceden alınan biletlerin ücretinin iade edileceği belirtildi.
    Geçen haftaki gösteriler sırasında zarar gören Zafer Takı’nın da kapalı kalmaya devam edeceği duyuruldu.