Fortune 100 listesi yayınlandı

0
81

Great Place to Work’ün verileri ışığında hazırlanan ve Amerika’nın en iyi işverenlerinin belirlendiği Fortune’s 100 listesi geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Fortune 100 listesine ulaşmak için tıklayınız.

Kurum kültürü uzmanları Great Place to Work ile prestijli ekonomi yayını Fortune, 2015 yılı listesinin belirlenmesi için 18’inci kez bir araya geldi.

Çalışanlarla yapılan Trust Index© Anketi, Culture Audit İşyeri Kültürü Analizi ve IK uygulamalarının bütününün değerlendirilmesi ile oluşturulan listeye giren şirketler içinde, özellikle teknoloji şirketlerinin ağırlığı dikkat çekiyor. Listede bilgi teknolojileri ve yazılım alanında faaliyet gösteren 17 firma bulunuyor.

Listenin tepesinde yine Google var. Teknoloji devi Google, Fortune’s 100 listesinde son 6 yıldır birinci sırada yer alıyor. Google, Great Place to Work tarafından yayınlanan Dünyanın En İyi Çokuluslu İşverenleri listesinde de son iki yıldır ilk sırada yer alıyordu. Ek olarak, enstitünün bu yıl ilk kez yayınladığı Asya’nın En İyi İşverenleri listesinde de yine zirvede.

Listeye ulaşmak için tıklayınız.

Listeye ilk kez girerek sürpriz yapan ilgi çekici diğer isimler de var. Bunlardan biri sosyal medyanın yönünü değiştiren marka Twitter. Listeye 24’üncü sıradan giren Twitter listedeki ilk sosyal medya şirketi olarak da dikkat çekiyor. 

Listeye ilk kez giriş yapan bir diğer şirket ise, video oyunu tutkunlarının yakından takip ettiği Riot Games. Şirket listede 13’üncü sıraya yerleşmiş. Riot Games, dünyanın dört bir yanındaki çalışanlarını yılda bir haftalığına Seul’e gönderiyor. Çalışanlar kentteki Dünya Kupası Stadı’nda ‘We Riot’ isimli etkinlikte bilgisayar oyunu turnuvaları yapıyor. Riot Games çalışanları bu etkinliğin hayatlarındaki en eğlenceli deneyimlerden biri olduğunu söylüyor.

Analizlerinde şirketlerin tüm İK uygulamalarını hem çalışan hem de yönetici perspektifinden inceleyen Great Place to Work, objektif kriterlerden ziyade sübjektif hissiyatları, algıları ve güveni ölçümlüyor. Kurum kültürünün yaratılması ile şirketlerin ekonomik açıdan da daha güçlü hale geldiğini savunan Great Place to Work, kurum kültürünün temelinde ise güven, takdir ve saygı hissiyatının yattığını ortaya koyuyor. Kurumun 25 yılı aşkın süredir yayınladığı ‘En İyi İşverenler’ listeleri, bugün kurum kültürü alanında dünyadaki en geniş çaplı ve saygın araştırma olma özelliğini taşıyor. Her yıl analizlerine Türkiye de dahil 53 ülkeden 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı dahil eden enstitü, bu çalışmaları ile tüm dünyadaki çalışanların daha iyi koşullarda, daha mutlu ve verimli çalışabilecekleri kurum kültürlerinin inşa edilmesi amacıyla hareket ediyor; şirketlere bu anlamda ilham veriyor.

Son 3 yıldır Türkiye’de de faaliyet gösteren Great Place to Work, Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2015 listesini Mayıs ayında açıklayacak.