Ford yüz binlerce aracını geri çağırdı

    0
    25

    Ford Motor açıklamasına göre, araçlar kapı kolu, vakum pompası röleleri ve sensörlerindeki olası arızalar nedeniyle geri çağrıldı. 

    Geri çağrılan araçlardan yaklaşık 213 bininin 2011 ve 2013 yılları arasında üretilen “Ford Explorer” ve “Ford Police Interceptor” modeli olduğu, bayilerin ücret almadan araçlardaki iç kapı kolunu onaracağını veya yenisiyle değiştirileceğini belirtti. 

    Araçlardan bin 725 adetinin  2013 ve 2015 yılları arasında üretilen “Lincoln MKT” model limuzin (aşağıda) ve cenaze aracı olduğu bildirirken, bu araçların, kaporta altı yangınına yol açan vakum pompası rölesi sorunu yüzünden geri çağrıldığı kaydedildi. 

    ABD’de bin 586 ve Kanada’da da 139 araçta vakum pompası sorunu nedeniyle yangın çıktığını bildiren firma, yangın sonucunda herhangi bir kaza meydana gelmediğini ifade etti. 

    Firmanın ayrıca 2011 ve 2013 yılları arasında üretilen yaklaşık 6 bin 500 adet “F-Serisi Super Duty” ambulans modelini de geri çağırdığı belirtildi. Bu araçlardaki egzoz gazı sıcaklı sensörü sorunun aracın hararet durumunu yanlış gösterebileceği gerekçesiyle geri çağrıldığı kaydedildi.