​Ford Otosan’dan çalışanların Ali Koç talebine red

0
112

Ford Otosan işçilerinin Ali Koç ile görüşme talebine şirketten red geldi. 

Bursa’daki bazı otomotiv fabrikalarında başladıktan kısa süre sonra bir grup işçinin işi bırakarak eyleme geçtiği Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda yaklaşık 200 işçi işbaşı yapmadı. 

Ford Otosan’dan bugün yapılan açıklamada 28 Mayıs’ta Gölcük’te, 30 Mayıs’ta da Eskişehir İnönü Fabrikası’nda Genel Müdür Haydar Yenigün ve yöneticilerle birlikte eylemdeki çalışanlarla gerekli görüşme ve bilgilendirmelerin yapıldığı, bundan böyle onlarla görüşme yapılmayacağı duyuruldu. Ford Otosan A.Ş.’den bugün öğlen saatlerinde yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: 

FORD OTOSAN İŞÇİLERİ ALİ KOÇ’U İSTİYOR

“Ford Otosan olarak, son dönemde yaşanan iş bırakma eylemleri ile ilgili 25 Mayıs 2015 tarihinde ekli duyuruyu paylaşmış olup, Genel Müdürümüz Sayın Haydar Yenigün ve ilgili yönetim ekipleri 28 Mayıs tarihinde Gölcük’te, 30 Mayıs tarihinde de İnönü’de alan ziyaretlerini gerçekleştirmiş, eylem gerçekleştiren çalışanlara yerinde bilgilendirmelerde bulunmuşlardır. Bunun akabinde de görüşmeler sonlandırılmıştır. Bu kapsamda, pek çok açıklamada bulunmamıza karşın  sözcü olduğu iddia edilen gruplar tarafından halen şirketimizden yeni 
açıklama beklendiği yönünde haberler kamuoyuna yansımakta olup, çıkan bu haberler tarafımızca hayretle karşılanmaktadır. Bununla birlikte, sosyal medyada ve çalışanlar arasında halihazırda yayılan konuşmalarda görüşmelerin devam ettiği ve yeniden görüşme yapılacağı yönünde duyumlar almaktayız. Kurumumuz adına bu tarz doğruluk payı olmayan ve söylenti esasıyla yayılan haberlere itibar edilmemesi yönünde sizleri bilgilendirmek isteriz.”

İşçileri temsilen konuşan Cem Semiz, “Ufak tefek rakamsal boyutlardaki sorunlar da halledilirse bu iş çözülecek. İnsanlar müjdeli haber bekliyor. Sayın Ali Koç’a sesleniyorum. Gelsin işçisiyle konuşsun. Bizler çalışmayı istiyoruz artık” değerlendirmesinde bulunmuştu.