Ford Otosan’da eylem sona erdi

0
58

Ford Otosan, Kocaeli Fabrikaları ve Eskişehir İnönü Fabrikası’nda eylemlerin sona erdiğini ve normal vardiya düzenine geçildiğini açıkladı.

Ford Otosan’dan yapılan açıklamada, “21 Mayıs 2015 itibariyle Kocaeli fabrikalarında bir kısım çalışanımız tarafından yapılan eylem ile 25 Mayıs tarihi itibariyle İnönü’de başlayan eylem 3 Haziran tarihi itibariyle sonlanmış olup, tüm lokasyonlarımızda iş barışı sağlanmıştır. Fabrikalarımız bugün itibariyle normal vardiya düzenine geçmiştir. Bu süreç sonucunda, iş başı yaparak işine sahip çıkan sağduyulu çalışanlarımızla ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” denildi.

İşçi temsilcilerinden Hakan Cömert, ise yaptığı açıklamada, işçilerin akşam saatlerinde işbaşı yapmak üzere fabrikaya dönmeye başladığını söyledi.

Eskişehir’deki fabrikada iş bırakma eyleminin son bulmasının ardından üretime başlanmasının, buradaki işçilerde de eylemi sonlandırma düşüncesi yarattığını kaydeden Cömert, “Eylemimiz fiili olarak sona erdi, şu anda bütün arkadaşlarımız içeride. İşçi arkadaşlarımızın hakkında dava açılmayacağı söyleniyor. Süreci takip edeceğiz” şeklinde konuştu.