Ford Otosan’da bilanço satışı

0
38

Ford Otosan’ın birinci çeyrek konsolide olmayan net dönem karı 203 milyon TL olarak açıklandı. Analist beklentileri 225.5 milyon TL olması yönündeydi.

Ford Otosan hisseleri, karın beklentilerin altında gelmesinin ardından şirket hisseleri kayıp yaşıyor. Hisseler yüzde 5.61 düşüşle 37.68 TL’den işlem görüyor.

Ford Otosan’ın beklentilerin altında kar açıklamasının ardından yatırım bankaları hisseler için tavsiyelerinde değişikliğe gitti.

Halk Yatırım, Ford Otosan için İlk çeyrek sonuçları sonrasında 12-aylık hedef fiyatını 35,70 TL olarak korurken, tavsiyesini ‘EKLE’den ‘TUT’a çekti.

Halk Yatırım’ın konu ile ilgili raporunda şu bilgiler verildi:
    
“Ford Otosan (FROTO), yılın ilk çeyreğinde ortalama piyasa beklentisinin %7, geçen yılın aynı döneminin %12,5 altında 203 milyon TL net kâr açıkladı. Operasyonel tarafta beklentileri karşılayan sonuçlara karşın net kârın beklentilerin altında kalmasının temel nedeni, ticari alacak ve borçlara ilişkin kur farkı giderinde yaşanan artış olurken, geçen yılın aynı döneminde kaydedilen ertelenmiş vergi gelirinin bu çeyrekte olmayışı da net kârın geçen yılın altında kalmasının bir diğer nedeni oldu. Her ne kadar net kâr beklentilerin altında kalmış olsa da, beklentilere paralel gelen operasyonel kârlılık nedeniyle ilk çeyrek sonuçlarının hisse performansına etkisinin ‘sınırlı negatif’ olacağını düşünüyoruz. “

İş Yatırım, Ford Otomotiv için hisse hedef fiyatını 40.55 TL’den 42.45 TL’ye çıkarırken, tavsiyesini ‘Al’dan ‘Tut’a çekti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

“1Q16 net karı piyasa beklentisinin biraz altında. Ford Otosan piyasa beklentisinin biraz altında fakat bizim beklentimize parallel 1Ç16’de yıllık bazda %13 düşüşle 203 milyon TL net kar açıkladı. Cirodaki artış ile birlikte operasyonel marjlarda iyileşme olmasına rağmen net kardaki düşüş yapılan yatırımlarla alakalı olarak alınan teşviklerden sağlanan vergi gelirlerindeki düşüşten kaynaklanmaktadır. 
   
Tavsiyemizi TUT’a çekiyoruz. Şirketin güncellediği 2016 hedeflerinin modelimize yansıtmamız, benzer çarpanlar ile olan değerlemedeki güncelleme ve İNA değerimizi 3 ay taşımamız neticesinde FROTO için hedef fiyatımız hisse başına 40.55 TL’den 42.45TL’e yükseldi. Ancak hedef fiyatımızın sınırlı getirisinden dolayı hisse için tavsiyemizi AL’dan TUT’a çekiyoruz. Hisse 2016 yılı 9.6x Firma Değer/FAVÖK ve 14.1x F/K çarpanlarıyla uluslararası benzerlerinin ortalama 6.1x ve 10.4x çarpanlarına kıyasla primli işlem görmektedir.”

Deniz Yatırım, şirket için tavsiyesini ‘Al’dan ‘Tut’a indirdi. BNP Paribas da hisseler için hedef fiyatı 39.60 TL olarak belirlerken, tavsiyesini ‘Tut’ olarak belirledi.