Fitch’ten ABD enerji regülasyonları açıklaması

    0
    21

    ABD’li uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD’nin enerji sektörü üzerindeki regülasyonları azaltması durumunda bunun enerji faaliyetlerine etkisinin az olacağını belirtti. 

    Fitch Ratings’ten yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesinin petrol, doğalgaz ve kömür endüstrileri üzerindeki regülasyonları azaltma hedefi değerlendirildi. 

    ABD’nin petrol, doğalgaz ve kömür endüstrileri üzerindeki regülasyonları azaltmasının bu sektörlerdeki arama ve üretim faaliyetlerine etkisinin az olacağı bildirilirken, sektörlerdeki faaliyetlerin hidrokarbon fiyatları ve üretimdeki verimlilik tarafından belirlendiği vurgulandı. 

    ABD’de petrol sondaj kulesi sayısıyla arama ve üretim faaliyetlerine yapılan yatırım harcamalarının bu sene arttığına dikkat çekilirken, bu alanlardaki artışın üretim verimliliği sayesinde gerçekleştiğinin altı çizildi. 

    Regülasyonlardan ziyade ABD’nin enerji sektöründe ekonomik faktörlerin rol oynaması beklenirken, ülkenin ham petrol üretim seviyesinin gelecek sene günlük ortalama 10 milyon varile çıkarak rekor kırmasının tahmin edildiği kaydedildi. 

    Trump’ın ülkesini Paris İklim Anlaşmasından çekmesi hakkında da yorumda bulunan Fitch Ratings, bunun Amerikan hidrokarbon endüstrisi için beklenmeyen riskler oluşturabileceği uyarısında bulundu. 

    Federal hükümetin anlaşmadan çekilmesine rağmen, ABD’de eyalet ve yerel yönetimlerin karbon emisyonlarını azaltmayı desteklediği hatırlatılırken, bunun ülkede karbon fiyatlaması için gerekli olan düzenleyici ortamı da belirsiz hale getirdiği bilgisine yer verildi.