Fitch ve Morgan Stanley’den ABD değerlendirmesi

    0
    23

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, belirsiz mali, ekonomik ortama ve düzenleyici baskılara rağmen ABD’de kamu finansmanının gelir büyümesini ve istikrarı destekleyecek ılımlı ekonomik büyümeden faydalanacağını söyledi. 
       
    ABD kamu finansman alanında yer alan 8 sektörden 7’si için 2017 görünümünün ‘durağan’ olduğunu belirten Fitch, kar amaçlı olmayan hastaneler ve sağlık sistemi sektörü için ‘negatif’ görünümün devam ettiğini vurguladı. 

    “Çıkışı düşünmenin zamanı geldi”
    Morgan Stanley, Donald Trump’ın seçim zaferinden bu yana ABD hisse senetlerinde bir ralli yaşanmakta olduğunu, ancak Trump’ın görevi devralma zamanı yaklaştıkça yatırımcılar için çıkışı düşünmeye başlamanın zamanının geldiğini söyledi. 
       
    “İnsanlara endişe etmeleri gerektiğini ancak şu an için yukarı yönlü beklenti içinde olmaya devam etmelerini söylemenin bir haddini bilmezlik olmasından endişe ediyoruz” ifadelerini kullanan Morgan Stanley, “Ancak bir parçamız göreve başlamayı satmamız gerektiğini düşünüyor” dedi. 
       
    Morgan Stanley temel senaryosunda 2017 sonu için S&P 500’ü 2.300 puan olarak tahmin etti. S&P 500 dün 2270,75 puandan kapandı.