FİSKOBİRLİK’in hedefi Ortadoğu

0
72

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, özellikle şekerli ve nihai ürünlerle Ortadoğu’daki en uç noktaya gidebilmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Bayraktar, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun zamandan bu yana Avrupa ve Amerika’da bazı ülkelerde fuarlara katıldıklarını ve buralarda temsilcilikler oluşturduklarını anımsattı.

Özellikle Ortadoğu bölgesinin FİSKOBİRLİK adına biraz boş kaldığını dile getiren Bayraktar, geçen hafta Abu Dabi’deki bir gıda fuarına katıldıklarını aktardı.

Bayraktar, fuara katılma amaçlarının Ortadoğu’ya açılabilmek olduğunu belirterek, “Şunu çok net söyleyeyim; belki de son 8 yılda 30 fuara katılmışımdır, bu kadar verimli, bu kadar ilgi gösterilen bir fuar yaşamadım. Gözüken o ki bölge hem FİSKOBİRLİK’e hem de ürünlerine aç görünüyor. Yakın zamanda hem Birleşik Arap Emirlikleri hem de diğer Arap ülkelerinde temsilcilikler oluşturacağız.” dedi.

FİSKOBİRLİK’in, yaptığı çalışmaların sonuçlarını cirosunu artırarak aldığına dikkati çeken Bayraktar, “İnşallah Ortadoğu pazarı FİSKOLİRLİK ve fındık için yeni bir kapı açacaktır. Özellikle şekerli ve nihai ürünlerimizle Ortadoğu’daki en uç noktaya kadar gidebilmeye hedefliyoruz. Fuarda özellikle nuga, ezme ve kakaolu ezme çok yoğun ilgi gördü.” diye konuştu.

Lütfi Bayraktar, hedeflerinin “dünyada fındıkla ilgili neler üretiliyorsa üreten bir FİSKOBİRLİK” olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bunu dünyadaki bütün pazarlara aktaran bir FİSKOBİRLİK olmak gibi bir niyetimiz var. Şimdiden söyleyelim nisan ayında Cidde fuarı var, yoldayız. Haziran ayında Kanada’da Toronto fuarı var, oradayız. Bu sektörde önümüzde bir sürü engel çıkarılsa da hakkımızda spekülasyon yapılsa da biz, önümüzdeki 3-8 yıl içerisinde Türkiye’nin en büyüğü, dünyanın da sayılı kurumlarından birisi olacağız.”