FinTek Çalışma Grubu kuruldu

0
129

Türkiye’deki fintek ekosisteminin gelişmesi ve Türkiye’nin fintek merkezi haline getirilmesi hedefleri açısından önemli faydaları olabileceği öngörülen FinTek Çalışma Grubu kuruldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Hazine Müsteşarlığı, Sermaye Piyasası Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yetkililerinden oluşan çalışma grubunun gündeme bağlı olarak diğer kamu otoritelerinin de katılımıyla sektöre milli vizyon, hedef, strateji ve yol haritası belirlemesi bekleniyor.

Türkiye’nin fintek merkezi olması ve Türkiye’deki fintek ekosisteminin gelişmesi yönünde güçlü ve somut bir adım atıldı ve Sistemik Risk Değerlendirme Grubu altında Finansal Teknolojiler Daimi Alt Çalışma Grubu (FinTek Çalışma Grubu) kuruldu. FinTek Çalışma Grubu; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Hazine Müsteşarlığı, Sermaye Piyasası Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yetkililerinden oluşuyor.

Finansal teknoloji sektörünün gelişmesi için gerekli olan ekosistem bileşenlerinin ve ihtiyaçların tespit edilmesinin yanı sıra uygun ortam, destek ve gerekli düzenlemelerin daha hızlı ve kapsayıcı şekilde hayata geçirilmesine önemli katkı verebileceği düşünülen FinTek Çalışma Grubu’nun sektöre yepyeni bir soluk getirmesi bekleniyor. Ayrıca, söz konusu çalışma grubunun Türkiye’nin finans alanındaki birikim ve potansiyelini harekete geçirerek, dünyada finansal teknoloji alanında söz sahibi ülkeler arasına girebilmesi için oluşturulması gereken milli vizyon, hedef, strateji ve yol haritasının belirlenmesi çalışmalarına da katkı sağlayacağı düşünülüyor.

“Artık geleceğe çok daha güvenle bakıyoruz”
Bu gelişmeyi değerlendiren ÖDED Başkanı Burhan Eliaçık, “FinTek Çalışma Grubu, Türkiye’deki fintek ekosisteminin geleceği açısından son derece kıymetli bir adım. ÖDED olarak bu ihtiyacı ve sektörün beklentisini kendisiyle paylaştığımız, çalışma grubunun kurulmasında desteklerini esirgemeyen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Sayın Murat Çetinkaya’ya teşekkür ediyoruz. Ayrıca, FinTek Çalışma Grubu’na katılım sağlayan diğer kurumların yöneticilerine teşekkürü de bir borç biliyoruz. Temsil ettiğimiz sektör adına FinTek Çalışma Grubu ile yürüteceğimiz çalışmaların, bizler için hayati önem taşıyan kamu koordinasyonu, kurumsal farkındalık ve güncel düzenlemeler gibi ihtiyaçların karşılanması alanlarında sonsuz katkılar sağlayacağından eminiz. Kamunun bu noktada desteğini en net biçimde görüyoruz, artık geleceğe çok daha güvenle bakıyoruz. Ülkemiz fintek ekosistemine bu anlamda bir katkı sağlamaktan dolayı da ayrıca mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.