Finans devi Fidelity’den kripto para girişimi

0
81

 Yönetimi altındaki 7.2 trilyon dolarlık varlıkla dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketlerinden biri olan Fidelity Investments, bugün Fidelity Digital Asset Services adını verdiği kripto paralara odaklanan yeni ve ayrı bir şirket kurduğunu açıkladı.
 
Şirket, Bitcoin gibi kripto paralar için emanetçi olarak hareket etmenin yanı sıra serbest yatırım fonları ve aile ofisleri gibi yatırımcılar için birden fazla borsada işlem gerçekleştirecek.
 
Diğer kripto para şirketleri de benzer ürünleri piyasaya sürdüler fakat Fidelity, resmi olarak saklama hizmetleri gibi kripto para çözümleri sağlayan ilk Wall Street şirketi.
 
Fidelity Invesments’ın Başkanı ve CEO’su Abigail Johnson, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Amacımız Bitcoin gibi dijital varlıkları yatırımcılar için daha erişilebilir hale getirmektir. Uzun vadede bu gelişen varlık sınıfını müşterilerimizin anlaması ve kullanmas için daha kolay hale getirmenin yollarını araştırmaya ve denemeye devam edeceğiz.” dedi.
 
1946 yılında kurulan Fidelity Investments, Boston merkezli dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden biri. Apple, Google, Amazon, Facebook ve Microsoft gibi şirketlerin hissedarı olan Fidelity, 2017 yılı için 5.3 milyar dolar net kâr açıkladı.