Ferit Şahenk Atina’daki Hilton Oteli’ni satın alıyor

0
36

Yunanistan’da turizm alanındaki yatırımlarını sürdüren Doğuş Grubu, başkent Atina’daki Hilton Oteli’ni satın alıyor.
Alınan bilgiye göre, İon Otelcilik İşletmeleri’ne ait olan ancak, hisselerinin yüzde 97,3’ünü Yunan Alpha Bank’ın elinde bulundurduğu Hilton Oteli’nin satışıyla ilgili teklif mektuplarının açıldığı ve yapılan değerlendirme sonucunda en yüksek fiyatı veren Doğuş Grubu’na ait D-Marine İnvestments Holding B.V ve Yunan Costa Navarino Messinia Turizm İşletmeleri A.E’den (TEMES) oluşan konsorsiyumun tercih edildiği bildirildi.

Yunan medyasına yansıyan haberlerde, ihaleyi gerçekleştiren ilgili bankanın sonuç raporunun ardından satış işleminin tamamlanması için Alpha Bank ile yatırımcı konsorsiyum arasındaki özel görüşmelerin başlatıldığı bildirildi. 

AB, Yunanistan’a olan mali yardımı kapsamında ön koşul olarak Yunan bankalarının bankacılık faaliyetlerinin dışındaki tüm faaliyetlerini sonlandırmalarını istemişti.

Ferit Şahenk liderliğindeki Doğuş Grubu, daha önce başkent Atina’nın da içerisinde bulunduğu Attiki bölgesinde en görkemli turistik tesis olan “Astir Palace Resort Vuliagmeni”yi ve Atina’nın ünlü Flisvos Marinasının yüzde 50 hisselerini satın almıştı.