Fed faizleri ne zaman artıracak?

    0
    11

    JPMorgan küresel piyasa stratejisti David Lebovitz, Fed’in Eylül ayına faiz artırımına gitmek için daha yüksek üçüncü çeyrek büyümesinin teyit edilmesini istiyor.
       
    bloomberght.com’un haberine göre, Doların Fed’in faiz artırımını amaçlaması nedeniyle güç kazanabileceğini belirten JPMorgan stratejisti Fed’in faizleri büyük bir ihtimalle Aralık ayında artıracağını ifade etti. 

    ‘EYLÜL’DE ARTIŞ OLMAYACAK’
    Hazine tahvillerinde yükseliş beklentisinde olan Morgan Stanley, Fed’in Eylül ayında faiz artırımına gitmeyeceğini ve politika yapıcıların Jackson Hole’da bankanın fikrini değiştirebilecek hiçbir şey söylemediğini belirtti.

    Hazine tahvilleri, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer’in, Jackson Hole’da Eylül ayı faiz artırımı ihtimalinin masadan kaldırılamayacağı yönündeki yorumlarını desteklememesi ardından, Salı günü düştü. Morgan Stanley, ABD hazine tahvillerinin Ekim’den bu yana görülen en kötü ayına yönelmesine rağmen yatırımcılara beş yıllık tahvil almalarını tavsiye etmeye devam ediyor.

    Fed Başkanı Janet Yellen, 26 Ağustos Jackson Hole konuşmasında faiz artırımına ilişkin görünümün güçlendiğini belirterek, piyasanın fiyatladığı Eylül ayı faiz artırımı ihtimalinin hafta başındaki yüzde 24’ten yüzde 42’ye tırmanmasında etkili olmuştu.

    Morgan Stanley stratejistleri Matthew Hornbach ve Guneet Dhingra’nın bir müşteri notunda, “Jackson Hole’da ABD hazine tahvillerine ilişkin görüşümüzü değiştirecek bir şey olmadı. Ağustos ayı tarım dışı istihdam verisininbariz bir risk olmasına karşın, Eylül ayı faiz artırımı ihtimalinin yüzde 100 değil, yüzde 0’da biteceğini düşünüyoruz” ifadesi yer aldı.