Eximbank faiz swapı işlemlerine başlıyor

0
59

  Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
    “İhracatçılarımızı kur riskine karşı korumak için döviz kuru  opsiyon ve forward işlemleri hizmeti sunan Bankamız, bu defa  ihracatçılarımızı faiz riskine karşı korumak için ABD Doları, Euro ve  yoğun işlem gören diğer para birimlerinde değişken-sabit faiz swapı  işlemi hizmeti de sunmaya başlıyor.
    Özellikle Euro cinsinden faiz oranları tarihi düşük seviyelerde  olup, bu seviyelerden uzun vadeli değişken faizli borçlarını sabit  faize dönüştürmeyi düşünen ihracatçılar açısından konjonktür uygun  görünmektedir.
    Söz konusu hizmetten yararlanmak için ihracatçı firmanın Türk 
Eximbank’ta firma bilgilerinin kayıtlı olması, türev işlem limitinin  tahsis edilmesi ve gerekli teminatların Bankaya verilmiş olması  gerekmektedir.
    Türk Eximbank faiz swapı işlemlerini rekabetçi fiyatlarla yapacak  olup, faiz swapı işlemlerinden teminat haricinde hiç bir komisyon ve  masraf talep etmeyecektir. Türk Eximbank faiz swapı işlemlerine 9 
Temmuz 2018 tarihinde başlayacaktır. Tanıtıcı temel bilgiler Türk 
Eximbank internet sitesinde 
(http://www.eximbank.gov.tr/TR,776/hazine-ve-finansman.html) ilan  edilecektir. 
Türk Eximbank ihracatçılarımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda,  faiz ve kur riskini yönetmelerine yardımcı olmak amacıyla, ürün  yelpazesini genişletmeye ve alternatifler sunmaya devam edecektir.”