EWE, Türkiye’de yatırımlarına devam edecek

0
28

EWE Turkey Holding Genel Müdürü Frank Quante, şirketin Türkiye’de gaz şebeke genişletme, elektrik perakende ve enerji verimliliği alanlarında yatırımlarına kararlı bir şekilde devam edeceğini belirterek, “Türk enerji piyasasında kalıcı ve güvenilir bir oyuncu olmaya devam edeceğiz” dedi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen EWE Turkey Holding Genel Müdürü Quante, EWE’nin Türkiye enerji piyasasında yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ı da Ankara’da ziyaret ettiklerini ifade etti.

EPDK’daki görüşmede EWE Turkey Holding’in gelecek yatırımlarının gündeme geldiğini vurgulayan Quante, şunları kaydetti:
“Ayrıca Almanya ve Türkiye arasındaki know-how aktarımı ve enerji sektörünün güncel konuları değerlendirildi. EWE Türkiye grubu şebeke genişletme çalışmaları, elektrik perakende pazarı ve enerji verimliliği alanlarına odaklanmaya devam edecek. Aynı zamanda Türk enerji piyasasında kalıcı ve güvenilir bir oyuncu olmayı sürdüreceğiz. Yakın zaman önce Bursa’da İznik ve Kayseri’de Develi ilçelerine gaz vermeye başladık ve çevre ilçeleri doğal gaz şebekesine kavuşturma çalışmalarımız devam ediyor. Başka projeler geliştirmekte EPDK’nın desteğine güveniyoruz. Türkiye enerji verimliliğinde büyük bir potansiyele sahip. EWE Türkiye olarak başarılı projelere imza atıyoruz ve sektördeki gelişmelerin hızlanmasını bekliyoruz.”

Aynı zamanda, Bursagaz ve Kayserigaz’ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Quante, holding bünyesindeki şirketlerle enerji sektörüne yaptıkları yatırımlara istikrarla devam ettiklerini vurguladı.

EWE Grubu olarak elektrikte de sektörün liberalleşmesini desteklediklerini belirten Quante, liberalleşmeyle mesken ve ticari müşterilerin de önemli yarar sağlayacağını aktardı.