Euro Bölgesi’nde 6 çeyreğin en zayıf büyümesi

    0
    36

    Euro Bölgesi’nde ekonomik büyüme ilk çeyrekte hız keserek, Avrupa Merkez Bankası’na (AMB) parasal teşviklerin geri alınmasında zorluk oluşturabileceğini işaret ediyor.
    Eurostat tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre Euro Bölgesi ekonomisi, 2018 yılının ilk çeyreğinde bir önceki üç aylık dönemde göre düzeltilmiş olarak yüzde 0.4 ile 6 çeyreğin en zayıf büyğmesini kaydetti. Beklenti yüzde 0.4 büyüme olacağı yönündeydi.
    Euro Bölgesi ekonomisi aynı dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre düzeltilmiş olarak yüzde 2.5 büyüdü. Beklenti yıllık bazda yüzde 2.5 büyüme olacağı yönündeydi.
    Büyümedeki yavaşlamada kısmen kötü hava etkili olurken, Çarşamba günkü bir rapora göre imalar yılın ikinci çeyreğinin başında ivme kaybetmeyi sürdürdü. İhracat artışı hız keseken, bazı şirketler güçlü euroyu işaret etti.
    Bölge ekonomisinde bir önceki çeyreğe ilişkin büyüme verisi çeyreklik yüzde 0.4’ten yüzde 0.7’ye revize edilirken (10 yılın en iyi performansı), yıllık bazda yüzde yüzde 2.7’den yüzde 2.8’e revize edildi.