Erken seçim teklifi TBMM’de kabul edildi

0
27

AKP ile MHP’nin 24 Haziran’da seçim yapılmasına ilişkin önergesi TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü. Seçim önergesi oylamanın ardından 386 oyla kabul edildi.
Önergede, şu ifadelere yer verildi:
“Nitekim 16 Nisan 2017’de yapılan halkoylamasına giden süreçte milletimizin önümüzde açtığı yol, bu şekilde kesinlik ve kararlılık kazanmıştır. Bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler, AB ile ilişkilerimiz, küresel süreçler, Türkiye’nin halk oylamasında verdiği karar doğrultusunda belirsizliklerin aşılarak bir an önce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesini zorunlu kılmıştır.
Bu nedenle Türkiye’nin önündeki iç ve dış gündemin yoğunluğu, erken seçim kararının bir an önce alınarak belirsizliğin ortadan kaldırılmasını gerekli hale getirmiştir. Bilindiği üzere Anayasa’nın geçici 21’inci maddesi uyarınca TBMM’nin, seçimlerin yenilenmesi kararı alması halinde cumhurbaşkanlığı seçimi ile milletvekili genel seçimi birlikte yapılacaktır. Bu itibarla anayasanın 77’nci, geçici 21’inci ve Milletvekili Seçim Kanunu’nun 8’inci maddesi gereğince seçimlerin yenilenmesi ve TBMM’nin 27’nci Yasama Dönemi Milletvekili Genel Seçimi’nin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılması hususunda TBMM kararı alınması için gereğini arz ve teklif ederiz.”