Erdoğan’dan Zekeriya Öz ve Celal Kara’yla iligli sert açıklama

0
32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan’a kaçan Zekeriya Öz ve Celal Kara ile ilgili, ‘Bunlar bir yerlerde muhakkak yakalanacak ve yaka paça buraya gelip yaptıklarının hesabını er veya geç verecekler’ dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Muhtarlar Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Öz ve Kara’nın Gürcistan üzerinden Ermenistan’a kaçtıklarını hatırlattı.
 
“Oradan da kim bilir nereye kaçacaklar” diyen Erdoğan, Türkiye’nin de iz sürdüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlarla ilgili kırmızı bültenler hepsi, işte bir kısmı Romanya’da yakalandı biliyorsunuz. Bunlar da bir yerlerde muhakkak yakalanacak ve bunlar da yaka paça buraya gelip yaptıklarının hesabını er veya geç verecekler” dedi.
 
“KALLEŞLİKTE SINIR TANIMIYORLAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör eylemlerine değinirken de son eylemlerin, terör örgütünün ve onun destekçilerinin kalleşlikte sınır tanımadıklarını gösterdiğini söyledi. Erdoğan, “Bu süreçte gerçekten çok iğrenç, ibretlik işbirliklerine de şahit oluyoruz. Türkiye’de paralel devlet yapılanması peşinde olan kesimin bölücü örgütle aynı çizgide buluştuğunu görüyoruz” diye konuştu.
 
“BUNLAR SAVAŞ, KAN, CAN İSTİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Ne diyorlardı, ‘seni başkan yaptırmayacağız’. Bu sözün aslında Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmayacağı düşüncesini ifade ettiğini, milletimizle biz de çok iyi biliyoruz. Bugün, ‘devlet silahlarını sustursun’ diyenler, dün de bölücü örgüte ‘niye savaşmıyorsun, niye silaha sarılmıyorsun’ diyordu. Çünkü bunlar savaş, kan, can istiyor.”

-Terör eylemleriyle bu milletin birliğini, beraberliğini bozacaklarını, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne zarar vereceklerini sananlar hak ettikleri cevabı alıyorlar, bundan sonra da almaya devam edecekler. Şunu çok açık net söylemek durumundayım, bu operasyonlar devam edecektir.

“SİLAHLARINI BETONLAYACAKLAR”
-Tüm teröristler ya ülkemizi terk edecekler ya da bu silahları gömecekler ve betonlayacaklar. Bunların da yer tespitini biz yapacağız. Her türlü paralel devlet yapılanmasına son verene kadar da bu mücadele sürecektir.

-Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ne destek verenlerle bu yolda yürümeye varız. Bölücü örgüt ve onun güdümündeki parti, sorumluluklarının gereğini yerine getirmemiştir. Tam tersine sürekli istismarla, sürekli tahrikle tercihini şiddetten ve baskıdan yana kullanmıştır. Çünkü bunlar için yalan adeta itikadi bir meseledir.
 
”DAVUTOĞLU’NUN İNTİHAR EDECEK HALİ YOK”
‘Başbakan koalisyon hükümeti kurmak istiyor, cumhurbaşkanı bunu engelliyor’ gibi iftira kokan ifadeler kullanıyorlar. Ben şu ifadeyi sürekli kullandım. Sorunların çözümü için irade ortaya koyabilecek koalisyon hükümetinin oluşması konusunda ümidimizi muhafaza etmeye çalıştık, çalışıyoruz. Şahsıma düşen görev nedir. Anayasada belirtilen süreci işletmektir. Ben bu süreci işletiyorum. Hükümeti kurmak görevini verdim ve süreci başlattım. Sayın Başbakan hükümeti kurma görüşmelerini devam ettiriyor. Bu süreç içersinde farklı yaklaşımlar ortaya konuluyor. 
Tekrar seçim, ama farklı anlayışlı ortaklıkla adım atalabilir. Ama kendi düşünceleri karşı düşüncelerinin örtüşmesi lazım. Örtüşmüyorsa intihar edecek hali yoktur. Bunu bu şekilde görmek lazım.Koalisyon hükümetinin kurulması temennimdir. Bu süre 45 gündür. Farklı alternatifler var. Seçimlerin tekrarı yoluna tüm yollar denendikten sonra gidilecektir.