​Erdoğan’dan Rıza Sarraf açıklaması

0
47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin başkenti Washington’a yapacağı ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı’nda açıklama yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
“Türkiye olarak işbirliği eksikliğinden kaynaklanan nedenlerden dolayı daha fazla bedel ödemeye niyetimiz yok.
 
Nükleer enerji projelerimiz ile güvenlik ve emniyet tedbirlerimiz tam bir uyum içerisindedir. 
Zirve vesilesiyle Washington’da bulunacağım sürede üst düzey görüşmelerimiz olacak. Ülke liderleriyle görüşeceğimiz gibi, iş insanlarıyla bir araya geleceğiz. ABD’li yatırıcımcılar ve diğer yatırımcılarla dar kapsamlı toplantılarımız olacak. Basın ve kanaat önderleriyle son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendireceğiz. 
 
Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nin de resmi açılışını gerçekleştireceğiz. İçinden geçtiğimiz bu süreçte bu merkez o çevrede yaşayan tüm Müslümanların ilgi alakasını çekeceği gibi farklı inanç, kültür gruplarını da toplayacağına da inanıyorum. Bu merkez İslam karşıtlığına da en anlamlı cevap olacaktır.
 
SORU-CEVAP
* Başika Kampı’na saldırı: Olayın ardından gerekli bütün, obüslerle gereken bedel ödetilmiş, koalisyon güçleri vurmuş, bizim hava kuvvetlerimiz DAEŞ noktalarını vurmuş, adeta darmadağın etmiştir. Bu süreç devam edecektir. Oradaki potansiyel gücümüz bu iş için yeterlidir. Gerektiğinde hava kuvvetlerimiz, koalisyon güçleriyle koordineli olarak bu işi yürütebilecek konumda.
 
* Rıza Sarraf’ın tutuklanması: Bu konu ülkemizi ilgilendiren bir konu olmadığı gibi, bir karapara aklama konusu mudur, değil midir, gerekçesini bilmeden değerlendirme yapmak istemem. Asıl karapara aklamanın ağababaları Pensilvanya’da duruyor. Onlar için bir şey yaptılar mı? Bu paralel devlet yapılanmasının ABD’de birçok eğitim, öğretim kurumları var; bunlar içerisinde charter schoolları var. Çok sincice, akıllıca söğüşlediler, söğüşlemeye devam ediyorlar. 100 milyon dolar civarında rakamlar. Öncelikle bunlar için adım atsınlar ya. Bir kişi, üç kişi değil, yüzlerce kişi. Biz kendilerini bu konuda uyardık. Aynı şekilde karapara aklamayı yaptığı gibi, bu kişinin koordine ettiği kişiler ya tutuklu, bir kısmı da firarda. Bunları da duyurduğumuz halde dostumuz ABD’deki yetkililer en ufak duyarlılık göstermediler. Rıza Sarraf ile ilgili varsa bir şey, Rıza Bey’in avukatları kendisini savunacaktır. Bu konu ülkemizle alakalı bir konu değildir.