​Erdoğan’dan Bank Asya açıklaması

0
29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bank Asya’nın TMSF’ye devredilmesiyle ilgili, “Eğer hukuk içinde olmamış olsa 1.5 yıl önce anında el konulurdu ama bir hukuki süreç takip ediliyor” dedi.

Show TV canlı yayın programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, Bank Asya’nın devredilmesi ile ilgili, “BDDK nihayetinde, TMSF’nin teftiş raporları neticesinde kararını verdi, tabii bu kararın neticesinde de TMSF’ye devredildi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bank Asya’ya TMSF el koydu. Bu da Paralel Yapı’lanmanın finans kaynaklarına yönelik bir mücadelenin ayağı mı” sorusu üzerine, “Tabii bu sürecin en önemli ayaklarından bir tanesi” değerlendirmesinde bulundu. 

Erdoğan, konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Orada meşru olmayan yollarla nasıl paralar toplandı ve nasıl böyle bir yapı, finans sektöründe ayakta tutuldu, şimdi bu ortaya çıktı. Suistimaller ortaya çıktı, BDDK nihayetinde, TMSF’nin teftiş raporları neticesinde kararını verdi, tabii bu kararın neticesinde de TMSF’ye devredildi. Bu süre 1,5 yıl sürdü. Eğer hukuk içerisinde bu olmamış olsa, zaten 1,5 yıl önce hemen anında el konulurdu ama bir hukuki süreç takip ediliyor ve bu hukuki süreçte de en sonunda buraya gelindi, şimdi artık TMSF burayı yürütüyor.”