​Erdoğan’a parti liderlerinden ret

0
36

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Hükümeti kurma görevlendirmesi yapmadan önce liderlerle görüşme planım var” açıklaması sonrası gözler CHP, MHP ve HDP genel başkanlarına çevrildi.

KILIÇDAROĞLU: PARTİ MECLİSİ’NDE GÖRÜŞÜRÜZ

Hürriyet’in “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icap eder misiniz?” sorusuna CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanıtı “Yarın (bugün) Parti Meclisi toplantımız var. Bu konuyu da orada ele alırız. Dolayısıyla bunun dışında bir değerlendirme yapmam doğru olmaz” yanıtı verdi. Ancak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine “Böyle bir görüşmeyi doğru ve gerekli görmüyorum. Erdoğan’ın bu isteği teamüllere de aykırı. Cumhurbaşkanı’nın bu yöndeki müdahalesinin anlamı yok” değerlendirmesi yaptığı öğrenildi.

BAHÇELi: GÖRÜŞMEM, SARAYA GİTMEM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: “Sayın Cumhurbaşkanının geleneksel havadaki konuşmalarından birisi. Anayasamıza göre tek başına bir siyasi parti iktidar olamıyorsa, iktidarı kurabilecek en fazla oyu almış olan bir partinin genel başkanını görevlendirmesi onun görevdir. Görevlendirmek anayasaldır, ama yönlendirmek cumhurbaşkanına has kaçak bir uygulamadır. Kaçak saraya da davete gitmem. Davutoğlu Bey’i görevlendirecekse veyahut bir başkasını görevlendirebilecekse onunla görüşebiliriz çünkü koalisyonu ona verecek. Görevlendirme görevi Erdoğan’da kurma görevi Davutoğlu’nda olur. Bu çağrı ile oyalıyor herkesle görüştüm diyor hatalarını kapatmaya çalışıyor ayıbını örtmeye çalışıyor fazla dikkate almamak lazım.”

HDP : BİZ DAVETE GİTMEYİZ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olası davetine karşılık verme niyetinde olmadıkları öğrenildi. HDP’li üst düzey bir isim “Cumhurbaşkanı’nın sürece ilişkin görüşlerimizi almak gibi bir sorumluluğu da yok. O görevi versin ve hükümetin kurulup kurulamayacağını beklesin” dedi.