Erdoğan: Her şey huzura kavuşana kadar OHAL’i kaldırmayacağız

0
40

TÜSİAD yetkilileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Yüksek İstişare Konseyi toplantısında OHAL ile ilgili rahatsızlıklarını dile getirdi.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “OHAL sanayicilerin neyini engelledi. OHAL konusundaki endişelerinizi anlamakta zorlanıyorum. OHAL işlerin sağlıklı yürümesi yönünde atılmış bir adım. Her şey huzura refaha kavuşana kadar OHAL’i kaldırmayacağız. Kusura bakmayın” dedi.

Türkiye için en kötüsünün geride kaldığını söyleyen Erdoğan, demokraside ve ekonomide yeni bir atılım döneminin hazırlıklarının yapıldığını aktardı. 

Büyüme hızının artması için önlemler alındığını hatırlatan Cumhurbaşkanı, “Enflasyonla mücadele bugün de üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konudur. İşsizlik oranlarındaki artış son dönemin en üzücü gelişmesidir” diye konuştu. 

Her yıl 1 milyon yeni istihdam yaratılması, bunun içinde büyüme oranının yüzde 6’nın gerisine düşmemesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Sektörlerde kendi devlerimizi çıkarmak” önceliğimiz olmalıdır” dedi. 
İhracatın büyümeye olumlu katkı vermeye başladığının altını çizen Erdoğan, “Gelişmeler 2017 ihracatının ortalamasının da yüzde 10’un altına düşmeyeceğini gösteriyor” diye konuştu. 

“Özel sektörün finansmana bol ve kolay ve ucuz erişiminde maalesef bankacılarımızla anlaşamıyoruz” diyen Erdoğan, “Faizlerin bu kadar yüksek olduğu bir yerde girişimcileri yatırıma yöneltmek kolay olmuyor” ifadesini kullandı. 

“BİZ KAPIKULU DEĞİLİZ”
Erdoğan, Avrupa Birliği ile son dönemdeki ilişkilere değindi:

“Bazı gerçekleri siz gözlemliyorsunuz ama biz yaşıyoruz. Yani AB dediğimiz zaman, AB Türkiye’ye kapısını açmış da Türkiye içeri mi girmemiş? 1963-2017…  54 yıldır bu ülkeyi atfedersiniz kapısında süründüren bir AB var. Türkiye’nin günahı nede almıyorsunuz? Alınan ülkelerin hiçbirisi bizden daha iyi değil. Buyrun Bulgaristan, Yunanistan… Yunanistan’ın 400 milyar Avro borcu var ama onu el bebek gül bebek ayakta tutmaya çalışıyorlar.
Ama Türkiye’ye en son referandum sürecinde yaptıklarını gördünüz. Biz kapıkulu değiliz, bizim onurumuz ve haysiyetimiz var. Eğer bizi alacaklarsa eyvallah girelim ama gerçekler ortada.

15 faslı, 35 fasla çıkardılar. Aç kapa yapılıyordu fasıllarda, bizim kabul edildiğimiz bir faslın ardından aç kapa faslı kaldırdılar. Bu kadar haince Türkiye karşıtı bir karar alınması karşısında biz ne yapacaktık. Hala bunlara yalvarıp ne olur bizi alın mı diyecektik?

Fransa’nın bir Dışişleri Bakanı, ‘Boşuna çabalıyorsunuz sizi almayacaklar’ dedi. Fasıllarla ilgili elimizden gelen tüm gayretleri gösteriyoruz.”