Engin Aksoy’dan dijital dönüşüm değerlendirmesi

0
57

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda düzenlenen CEO Ajanda 2016’da, dijital dönüşüm süreçlerine ilişkin değerlendirmeler yaptı.
 
Günümüzde işletmelerin, dijitalleşme ile verimliliğini artırdığını belirten Aksoy, “2000 yılından bu yana Fortune 500’deki şirketlerin yüzde 52’sinin dijitalleşme trendini yakalayamadığı için artık listede olmadığını görüyoruz. 2016 yılında da iş dünyasının yüzde 40’ının mobilize hale gelmesi bekleniyor. Dijitalleşme, şirketlerin ve elbette holdinglerin pazardaki varlığı ve konumu açısından sürdürülebilirliğin garantisi olacak” diye konuştu. 
 
“DİJİTALLEŞME YOLCULUĞUNDA KURUMLARIN YANINDAYIZ”

Vodafone’un dünya genelinde birey ve kurumların mobil ve sabit iletişim teknolojilerinin gücüyle dijitalleşmesini hedeflediğini kaydeden Aksoy, şöyle konuştu:
 
“Hem bireyleri hem de kurumları dijital dünyanın oyuncusu haline getirme hedefiyle 2 yıl önce ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’ni başlattık. Accenture işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz Yarına Hazırım Platformu ile şirketlerin dijitalleşme endeksini hesaplıyor ve onlara yarına hazır olmak için ihtiyaç duydukları çözümler konusunda yol gösteriyoruz.
 
Accenture ve Türkiye Bilişim Vakfı ile KOBİ’lerden sonra Türkiye’nin büyük şirketlerinin de dijitalleşme endeksini çıkardık. Çok yakında bu şirketlerin dijitalleşme endeksini açıklayacağız. Hedefimiz, Türkiye’nin dijitalleşme endeksini yüzde 53’ten yüzde 75’e çıkarmak.”
  
“ŞİRKETLERİN DİJİTAL İŞ ORTAĞI OLARAK FAALİYET GÖSTERİYORUZ”
Dijitalleşmede sürdürülebilirliğin yeni nesil teknolojilerin gelişmesine bağlı olduğunu ifade eden Aksoy, “Hepimizi bekleyen en büyük ve önemli gelişme, Nisan 2016 itibariyle 4,5G teknolojisinin hayatımıza girecek olması. 4,5G teknolojisi, daha hızlı, daha etkin ve daha rekabetçi iş süreçlerinin mimarı olacak. Diğer yandan, iş dünyası 4,5G ile beraber bulut tabanlı uygulamalara yönelerek önemli zaman ve maliyet avantajı sağlayacak” değerlendirmesini yaptı.