‘Enflasyon ile mücadele sürecine azami katkı verilecek’

0
30

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mali alanda atılacak  adımlarla enflasyon ile mücadele sürecine azami katkı verileceğini  belirterek, “2018 Mali yılı için kamu harcamaları ile ilgili tasarruf  tedbirleri alınmaya başlanmıştır.” dedi.
    Bugün iş insanları ve iş dünyasındaki sivil toplum kuruluşlarının  temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Albayrak, “Açıklanacak yeni  plan (OVP) ile enflasyonda düşüşe odaklı bir çerçeve ortaya  koyulacaktır.” diye konuştu.
    Toplantı sonrasında yapılan açıklamada şöyle denildi:
    “Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak, politikalarımız kapsamında   orta vadeli programın hazırlanması için ekonomi alanındaki tüm  paydaşlarımızla istişare toplantılarımızı devam ettiriyoruz. Dün  akademisyenler ile yaptığımız toplantının ardından bugün iş  insanlarımız ve iş dünyamızdaki sivil toplum kuruluşlarımızın  temsilcileri ile bir araya geldik.””  
    Yaptığımız toplantıda enflasyonla mücadele, sürdürülebilir ve  sağlıklı büyüme sağlanması, bütçe disiplini, Türkiye’nin yeni döneme  ilişkin potansiyelinin belirlenmesi gibi tüm konu başlıklarında  katılımcıların görüşleri dinlenmiştir. Bu kapsamda bir kez daha tüm  paydaşların katkıları ile ayakları yere basan, bu hedeflere odaklanmış  bir orta vadeli program oluşturma çalışmaları devam etmektedir. 
    Mali alanda atılacak adımlarla enflasyon ile mücadele sürecine  azami katkı verilecektir. 
    Açıklanacak yeni plan (OVP) ile enflasyonda düşüşe odaklı bir  çerçeve ortaya koyulacaktır. 
    Yeni planın ve atılacak adımların enflasyon ile mücadele için  vereceği katkı kısa sürede görünür olacak ve tedbirler kararlılıkla  alınacaktır.
    Enflasyonla mücadele, büyüme hedefleri kapsamında atılacak adımlar  ile eşgüdüm içerisinde, bütüncül bir yaklaşımla ve birbirini  tamamlayıcı politikalar ile yürütülecektir. 
    2018 Mali yılı için kamu harcamaları ile ilgili tasarruf  tedbirleri alınmaya başlanmıştır. 
    Kamu nakit varlıklarının tek elden yönetilmesi ve verimliliğini  sağlayacak olan tek hazine hesap uygulamasının yaygınlaştırılması ile  alakalı yasal düzenlemeler hayata geçirilecektir. “