Enerjisa yeniden yapılandırılıyor

0
53

Hacı Ömer Sabancı Holdi̇ng AŞ ile Alman E.ON şirketi yüzde 50’şer payla sahip oldukları Enerjisa Enerji AŞ ve iştiraklerini yeniden yapılandırma kararı aldıklarını duyurdu. 

Hacı Ömer Sabancı Holdi̇ng AŞ’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasında, Enerjisa’ya bağlı elektrik dağıtım ve perakende satış şirketleri ile enerji üretim, toptan satış ve doğalgaz toptan satış şirketlerini farklı çatı şirketler altında toplama kararı alındığı belirtildi.

Şirketin, yeni stratejik yapılanmayla Enerjisa’da güçlü ve yüksek potansiyelli iki şirket yaratılmasının amaçlandığını vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimiz ile Almanya’da kurulu E.ON Şirketi, yüzde 50’şer payla sahip olduğumuz Enerjisa Enerji AŞ ve iştiraklerinin yeniden yapılandırılması konusunda anlaşma yapmışlardır. Bu doğrultuda farklı dinamiklere sahip olan elektirik dağıtım ve perakende satış şirketlerinin bir çatı şirketi altında, enerji üretim, enerji toptan satış ve doğalgaz toptan satış şirketlerinin farklı bir çatı şirketi altında toplanmasına karar verilmiştir. Farklı dinamiklere sahip olan elektrik dağıtım ve perakende satış şirketlerinin bir çatı şirketi altında, enerji üretim, enerji toptan satış ve doğalgaz toptan satış şirketlerinin farklı bir çatı şirketi altında toplanmasına karar verilmiştir. Gelecekte bu iki şirket için ayrı halka arz süreçleri de yönetilebilecektir.”