Elon Musk: Google farkında olmadan insanlığı yok edecek

0
88

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Google’ı yapay zeka çalışmalarından endişelendiğini belirtti.

Hatta Musk’ın  imzaya açtığı, insan öldürecek yapay zeka çalışmalarının yasaklanmasına dair bir bildiriyi, dünyanın her yerinden 1000’den fazla bilim insanı, filozof ve toplum liderleri imzaladı.

Musk’a göre, Google bu çalışmalar sırasında farkında olmadan insanlığı yok edebilecek bir teknolojiyi üretebilir.

Musk, tabii ki Larry Page’in bilinçli olarak insanlığın sonunu getirecek robotlar üretmeyeceğinin altını çizerken; fakat kazara şeytani bir şey üretebileceklerinden korktuğunu dile getirdi.

Bu endişeler kulağa delice gelse de Musk’la birlikte, Microsoft kurucusu Bill Gates ve ünlü fizikçi Stephen Hawking de yapay zekanın potansiyel tehlikelerini dile getiren önemli isimlerden. Dünyanın en zeki insanlarından üçünün böyle endişeler taşımasının konuyu ciddiye almak gerektiğinin göstergesi niteliğinde.
 
Google, Boston Dynamics ve Meka gibi robot üreticileri satın alıp bu tarz çalışmalara büyük yatırımlar yapmayı sürdürürken, Google’ın CEO’su, Larry Page ise bu tür paranoyalar nedeniyle dünyadaki düzeni temelinden değiştirecek ve insanların hayatını olumlu yönde güzelleştirecek robot teknolojisine sırtımızı dönemeyeceğimizi savunuyor.