Ekonomiye Sevgililer Günü dopingi

0
37
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son iki yıldır Sevgililer Günü’nün kutlandığı 14 Şubat’ı kapsayan haftada 8,3 milyar liradan fazla harcama yapıldığını belirterek, bu yıl Sevgi̇li̇ler Günü’nde de ekonomi̇ye 9 mi̇lyar liralık katkı beklendiğini bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, yaklaşık 57 dalda iş yapan esnaf ve sanatkarın 14 Şubat Sevgililer Günü’nde satışlarının artmasını beklediğini ifade ederek, sevdiklerini mutlu etmek için harcama yapan vatandaşların bu özel günde piyasayı hareketlendirdiğini kaydetti. 

Son iki yıldır Sevgililer Günü’nün kutlandığı 14 Şubat’ı kapsayan haftada 8,3 milyar liradan fazla harcama yapıldığına dikkati çeken Palandöken, bu sene Sevgi̇li̇ler Günü’nde de ekonomi̇ye 9 mi̇lyar liralık katkı beklendiğini belirtti. 

Palandöken, bu özel günde 18-20 milyon arası kırmızı gül satıldığının altını çizerek, bu dönemde gül satışının normal günlere göre 10 katına çıktığını bildirdi.

Haksız rekabet yapan korsan satıcılara dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunan Palandöken, “Vatandaşlarımız taklit, korsan ve çalıntı ürünler ile kazanç sağlayan insanların oyununa gelmemek için dikkatli olmalı” ifadesini kullandı.