Egzotik rotalarda ödüllü tesisler

    0
    35

    Yurtdışında yeni keşifler yapmayı seviyor ve kalacağınız yeri de ince eleyip sık dokuyorsanız ödüllü tesislere mutlaka göz atmalısınız. Farklı seçeneklerle ilgilenenler için bu ay dünyanın dört bir yanındaki egzotik yerlerden ödüllü otelleri derledik. Kriter olarak seyahatseverlerin bir numaralı kaynağı olan TripAdvisor’ın “en iyinin de iyisi”ne layık gördüğü işletmelere verdiği büyük ödülü “Travellers’ Choice Ödülü”nü ve “Certificate of Excellence”ı göz önünde bulundurduk. Bunun yanı sıra 1995 yılından bu yana 10 farklı kategoride verilen “International Hotel Awards”ı ve dünyanın en iyi lüks otellerinin misafir oylarıyla değerlendirilen “World Luxury Hotel Awards”ı değerlendirmeye aldık. İşte tatil yaparken bir yandan da konforunu elden bırakmak istemeyenler için seçtiğimiz egzotik rotalardaki ödüllü tesisler…
     
    Hindistan’da saray keyfi
    Umaid Bhawan Palace – Jodhpur, Hindistan
    Hindistan’ın Rajastan Eyaleti’nin tam merkezinde Jodhpur şehrinde yer alan Umaid Bhawan Palace, 2016 yılı “Travellers’ Choice Awards” ödülleri kapsamında “Hindistan’ın en iyi oteli”, “Asya’nın en iyi oteli” ve “Dünyanın en iyi oteli” seçildi. Saray aynı zamanda Jodhpur şehrinin sembolü. Eski Jodhpur kraliyet ailesinin evi ve dünyanın en büyük altıncı özel konutu. İçerisinde Jodhpur kraliyet ailesine ait bir aile müzesi de bulunuyor. Saray, kum taşından inşa edilmiş büyük sarı saray görüntüsü ve 105 dönümlük bahçesi ile oldukça dikkat çekiyor. En iyi Hint füzyon mutfağının lezzetlerini deneyimleyebileceğiniz tesisin toplam 64 odası bulunuyor. Kraliyet için tasarlanmış süitlerin tamamı geniş, klimalı ve spa küvetine sahip. Saray, geleneksel Hint güzellik bakımının yanı sıra buhar odası konforunu sunuyor. Umaid Bhawan Palace, Jodhpur Havaalanı’na araçla 15 dakika ve Jodhpur Tren İstasyonu’na 2,4 km mesafede bulunuyor. Clock Tower Pazarı, Mehrangarh Kalesi ve Jaswant Thada anıtı gibi turistik mekanlara da yakın.
     
    Hem tatil hem yardım
    Shinta Mani Resort – Siem Reap, Kamboçya
    Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Siem Reap şehrindeki Shinta Mani Resort, 2016 yılı “Travellers’ Choice Awards” ödülleri kapsamında dünyanın en iyi ikinci oteli seçildi. Son zamanlarda yıldızı parlayan şehrin önemli artıları arasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Angkor Wat tapınağı, butik otelleri, gece hayatı ve şık restoranları bulunuyor. Shinta Mani Resort, Kraliyet Bahçeleri ve Eski Pazar Alanı arasındaki Fransız Semti’nde, merkezi bir noktada yer alıyor. 62 odalı butik tesiste sosyal yardıma ise çok önem veriliyor. Yardımlar, tesisin yakınındaki Shinta Mani Vakfı aracılığı ile yapılıyor. Vakıf, Siem Reap’te yaşayan yoksul kişilere ücretsiz otelcilik eğitimi veriyor. Bu tesiste konakladığınız zaman iyi bir tatil yapmanın yanı sıra bir sosyal sorumluluk projesine destek vermiş oluyorsunuz. Tesis, “Open Doors, Open Hearts (Açık Kapılar, Açık Kalpler)” mottosuyla öne çıkıyor. Siem Reap’ı ziyaret etmek için en uygun zamanlar ekim-mart ayları.
     
    Asya’da huzur arayanlara
    Kata Rocks – Phuket, Tayland
    Tayland’ın dünyaca ünlü turizm adası Phuket, birçok film ve diziye set olmasıyla öne çıkıyor. James Bond serilerinden birinde yer alan ünlü Ko Tapu adasının da bulunduğu Phang Nga Körfezine Phuket’ten tekne turları düzenleniyor. The Beach filminin çekildiği ünlü Phi Phi Adaları, Phuket’ten günübirlik turlar düzenlenen diğer yerler arasında. Phuket Uluslararası Havaalanı’na 47 km mesafede yer alan Kata Rocks, Kata Plajı’na yürüyerek 10 dakika ve Patong’un kalbindeki Jungceylon Alışveriş Merkezi’ne 11,5 km uzaklıkta konumlanıyor. Kata Rocks, “World Luxury Spa Awards”da geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “Asya’nın en iyi lüks spa”sı ve “Tayland’ın yükselen en iyi lüks spa”sı ödülünü kazandı. Tesisin ayrıca 2015 yılı “TripAdvisor Mükemmellik Sertifikası” bulunuyor. Bünyesinde 35 metrelik bir sonsuzluk havuzu bulunan bu lüks ve modern tesiste 26 oda yer alıyor. Güneş batarken Phuket’in eşsiz doğa manzarasıyla baş başa kalıp ister tesisin restoranında isterseniz villanızın özel ortamında yerel yemeklerin ve gurme batı spesiyalitelerinin tadına bakabilirsiniz.
     
    Afrika doğasıyla başbaşa
    Pondoro Game Lodge – Hoedspruit, Güney Afrika
    Pondoro Game Lodge, 21 yıldır 10 farklı kategoride verilen “International Hotel Awards” kapsamında bu yıl “en iyi uluslararası ülke oteli” ödülünü kazandı. Tesis aynı zamanda TripAdvisor’ın “mükemmellik sertifikası”na da sahip. Olifants Nehri’nin kıyısında yer alan bu lüks tesis 40 bin hektarlık Balule Özel Doğal Hayatı Koruma Alanı’nda hizmet veriyor. Kruger Milli Parkı’nın içindeki tesisin kaya havuzu ve şelaleli spa alanı bulunuyor. Tesisin dekorasyonu, sazdan yapılmış kır evleri ve doğa temasıyla Afrika tarzını yansıtıyor. Pondoro Game Lodge’un özel ahşap güvertesinde nehir manzarası eşliğinde geleneksel ve modern lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz. Kruger Milli Parkı ise Afrika kıtasının en büyük milli parkı. Park, safari yapmak isteyenlerin durağı. Dileyenler üstü açık Land Rover’larla safariye çıkabilir, doğa yürüyüşlerine katılabilir veya tesisteki orman evinde kuş gözlemciliği yapabilirler.
     
    Golf severlere
    Meldrum House – Oldmeldrum, İskoçya
    Golf, tenis, futbol gibi sporların popüler adresi İskoçya’nın Oldmeldrum şehrinde yer alan Meldrum House, 2016 International Hotel Awards kapsamında “uluslararası en iyi klasik/miras oteli” ve “uluslararası en iyi golf oteli” ödülünün sahibi. Kır evi konseptinin hakim olduğu Meldrum House bin 400 dönümlük ormanlık arazi içinde yer alıyor. Spor yapabileceğiniz parkları, 18 delikli golf sahası, lüks detaylar içeren kulüp binası ve golf akademisinde alacağınız uzmanlık eğitimleri ile İskoçya’nın en iyi antrenman ortamını sunuyor. 29 odalı ve sadece yetişkinlere hizmet verilen tesisin restoranında geleneksel İskoç lezzetlerinin yanı sıra uluslararası modern mutfak lezzetlerini de deneyebilirsiniz.
     
    Doğa dostu tesis
    Soneva Fushi Resort – Kunfunadhoo Adası, Maldivler
    TripAdvisor “mükemmellik sertifikalı” Soneva Fushi Resort, 2016 International Hotel Awards’ta “uluslararası en iyi sürdürülebilir otel” seçildi. Maldivler’de yer alan çevre dostu tesis UNESCO Dünya Biyosfer Alanı seçilen Kunfunadhoo adasında geniş ve şık villa konforu yaşatıyor. Tesiste doğaya zarar verecek naylon, plastik türü ürünler en az seviyede kullanılıyor. Maldivler’deki birçok resortta olduğu gibi burada da “no news-no shoes” (haber okumak yok, ayakkabı yok) uygulaması geçerli. Bu sayede tatil yaptığınız zamanı daha kaliteli ve huzurlu geçirebilme şansı elde ediyorsunuz. Soneva Fushi Resort’ta açık hava sineması, gözlemevi, çocuklar için ağaç evler ve uzman deniz biyologları tarafından şnorkelli yüzme eğitim hizmetleri olanaklar arasında. Soneva Fushi Resort’un “Six Senses”ı ise bölgenin en iyi spa keyfini yaşatıyor. Tesis, plaja yürüme mesafesinde. Resort, Male Uluslararası Havalimanı’na deniz uçağı transferi ile yarım saat uzaklıkta.
     
    Tropikal tatil
    Nayara Hotel Spa and Gardens – La Fortune, Kosta Rika
    Kosta Rika’nın tropikal yağmur ormanları ile çevrili şehri La Fortuna’da yer alan Nayara Hotel Spa and Gardens, TripAdvisor’da 2016 yılının “en iyi lüks otel” kategorisinde birinci oldu. Tesisin yine aynı site üzerinden ekoliderlikte altın seviyesi bulunuyor. Kosta Rika İspanyolca’da “zengin sahil” anlamına geliyor. Ülkede biyoçeşitlilik oldukça fazla. Aynı zamanda volkanik bir yapıya sahip olan ülkenin en önemli volkanı “Arenal”, La Fortuna’da bulunuyor. Nayara Springs, Arenal Volkanı Ulusal Parkı’na yarım saat uzaklıkta yer alıyor. Sadece yetişkinleri ağırlayan, butik otel konseptine sahip tesis, misafirlerine kişiye özel görevli hizmeti veriyor. Dilerseniz Caño Negro Yaban Hayatı Koruma Alanı’nda safari yapabilir veya Celeste Nehri boyunca yürüyebilirsiniz. Volkanik çamur uygulamaları ile rahatlayabilir, ardından Kosta Rika mutfağından geleneksel tatlarıyla lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz. Nayara Springs Alajuela’daki Juan Santamaria Uluslararası Havaalanı’na üç saatlik mesafede konumlanıyor.
     
    En güzel sahil içinde
    The St. Regis Bali Resort – Nusa Dua, Bali
    Bali’de Nusa Dua’nın en güzel sahili üzerinde yer alan The St. Regis Bali Resort “International Hotel Awards” kapsamında “uluslararası en iyi resort otel” ödülünü aldı. Nusa Dua, yeşillik alanları, çiçekleri, heykelleri ve tapınaklarıyla turistik açıdan zengin bir bölge. Tesis açık lagün havuzu, alışveriş bölgelerine yakınlığı, okyanus manzarası ve yöresel dokumalarla dekore edilmiş odaları ile dikkat çekiyor. Tesis ayrıca kişiye özel uşak hizmeti veriyor. The St. Regis Bali Resort’un restoranlarında Avrupa mutfağından örnekleri deneyebilir, gün içerisinde Bali’nin büyük dalgalarında sörf yapabilirsiniz. Tesis Ngurah Rai Havaalanı’na araba ile 20 dakikalık mesafede bulunuyor.
     
    Sultanların döneminden izler
    Baraza Resort & Spa – Bwejuu, Tanzanya
    Baraza Resort & Spa, TripAdvisor kullanıcıları tarafından seçilen 2016 yılı “dünyanın en iyi 25 oteli” arasında yer alıyor. Tesis yine aynı site tarafından “Afrika’nın bir numaralı oteli” seçildi. Zanzibar ruhunu yansıtan mobilya ve dekorasyonu ile Baraza Resort, misafirlerine egzotik bir atmosferde tatil imkanı sunuyor. Kar beyazı kumsalları, baharat bahçeleri, özel spa’ları ve özel dalış merkezleri ile sonbaharda da içinizi ısıtmaya aday. Tesis Zanzibar Uluslararası Havalimanı’na 59 km uzaklıkta. Otelde, tenis kortlarının yanı sıra çocukların kaliteli vakit geçirebilecekleri çocuk kulübü de mevcut. Sadece 30 villası bulunan tesis el yapımı eşyaları, antikaları ve mimarisiyle sultanların çağındaki mistik ortamı yaratıyor. Otelin restoran bölümünde ise Arap, Hint ve Asya lezzetlerinden oluşan yemekleri bulacaksınız.
     
    Alplerin zirvelerinde
    The Omnia – Zermatt, İsviçre
    İsviçre’nin Zermatt şehrinde yer alan The Omnia, konumu, TripAdvisor’ın 2016 yılı “dünyanın en iyi 25 oteli” listesinde yer alıyor. Otel 45 metre yükseklikte bir kayanın üstünde konumlanıyor ve lobiye varabilmek için misafirler tünel veya asansör kullanıyor. Burada tatilinizin her saniyesinde soluyacağınız taze dağ havası ile rahatlayabilir veya manzaraya karşı yemeğinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Dileyen misafirler için ayrıca havalimanlarına helikopter servisi de veriliyor. Zermatt şehri, İsviçre Alpleri’nin en ünlü kayak ve dağcılık merkezlerine de ev sahipliği yapıyor. Burada her seviye için pist bulmak mümkün.