Ege Bölgesi, Philip Morris/Sabancı’nın ihracat üssü oluyor

0
186

Türkiye’nin en büyük şirketlerinden Philip Morris/Sabancı’nın, kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği toplam 680 milyon dolarlık yatırıma ek olarak, kısa bir süre önce hayata geçirdiği 80 milyon dolarlık yeni yatırımıyla Türkiye’yi ihracat üssü yapmayı hedeflediği açıklandı. 
   
Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Filiz Yavuz Diren, şirketin yeni yatırımları ve sürdürülebilirlik vizyonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Philip Morris/Sabancı olarak, Türkiye’de yaptıkları 680 milyon dolarlık yatırıma, 2015 yılı içinde 80 milyon dolarlık yeni bir yatırım daha eklemiş olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Diren, Türkiye’nin ‘yatırım yapmak için doğru yer’ olduğuna inandıklarını belirterek şunları söyledi:
   
“İhracat hacmini ve ihracat yapılan ülke sayısını her yıl artıran şirketimiz, Türkiye’nin en başarılı ihracatçıları arasında yer almakta. Hali hazırda İzmir Torbalı’daki üretim tesisimizden, bölge ülkeleri başta olmak üzere, 22 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracat kapasitemizi artıracak 80 milyon dolarlık son yatırımımızla, Türkiye’yi ihracat üssü yapıyoruz. G 20 Toplantıları kapsamında İstanbul’da gerçekleşen G 20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi’nde de altını çizdiğimiz gibi ülkemiz  yetkin ve yetenekli iş gücü ile beraber, yatırım potansiyeli ve ihracat yapma kapasitesi yüksek olan bir ülke. Philip Morris/Sabancı olarak, Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamaktan onur duyuyoruz.’
   
Dünya oryantal tütün üretiminde lider konumda bulunan Türkiye’nin 525 milyon dolarlık tütün ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayan Diren, “Philip Morris International (PMI) son 15 yılda Türkiye’den 2,2 milyar dolar tutarında oryantal tütün alımı gerçekleştirdi. Tütün tarımında dünya genelinde ciddi bir rekabet var. Türkiye’ninoryantal tütün ihracatındaki liderliğini sürdürmesi ve ihracatını artırması, kalite ve verimin sürekli iyileştirilmesi ile mümkün. Bu amaçla, Philip Morris International’ın dünyadaki ilk ve tek ‘Oryantal Tütün Agronomi ve Eğitim Merkezi’ni’ İzmir Torbalı’da kurduk. Bu merkezimizde bir yandan verim ve kaliteyi artırıcı projeler geliştiriyoruz, diğer yandan da bu projelerin tarlada uygulanabilmesini sağlayacak eğitimler veriyoruz’ dedi.