Eataly yemeğin Disneyland’ını açıyor

0
41

İstanbul, Zorlu’da da şubesi olan İtalyan gurme gıda/restoran zinciri Eataly, 15 Kasım’da İtalya’nın Bologne kenti yakınlarında gıdanın eğlence parkının kapılarını açıyor.

“Les Echos” gazetesinde yer alan habere göre, yaklaşık 130 milyon euro tutarında bir yatırımla kurulan Fico Eataly World, Tokyo, İstanbul ve New York gibi dünyanın belli başlı kentlerinde otuz kadar şubesi olan gıda zincirinin en son yenilikçi projesi. Eataly gelecek yıl Paris’te de şube açacak. Fico, İtalyan geleneksel el yapımı üretim anlamına gelen Fabbrica Italiana Contadina’nın kısaltılmışı.

Yaklaşık beş yıl önce gündeme gelen proje kapsamında iki yılda 6 milyon kadar ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.
Yüz bin metrekarelik bir alanda kurulacak olan parkta 40 atölyede ziyaretçilerin şarküteri, şarap, bira, hamur, tatlı vb yiyecek, içecek yapmalarına imkan tanınacak. Ziyaretçiler tarım ve çiftliğe ayrılan 2 hektarlık bir alanda 200 hayvanı ve aynı zamanda sebze, tahıldan meyve ağaçlarına kadar iki bin çeşit ürünü inceleyebilecekler.

Eataly dev dağıtım zinciri Coop’la parkın merkezinde açılan 9 bin metrekarelik açık pazarı yönetecek. Burada 40 İtalyan restoranı, “sokak yiyeceği” kiosk’ları, şarküteri, ekmek çeşitleri gibi el yapımı ürünler ve barlar hizmet sunacak. Bu işletmenin 3 bin kadar kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Gıdanın Disneyland’ının yılda yaklaşık 80 milyon euro’luk bir ciro sağlaması öngörülüyor.