Dünyanın ve insanlığın geleceği daha az et tüketimine bağlı

    0
    26

    BM raporunun ardından Avrupalı bilim adamları da iklim değişikliğiyle mücadele ve aynı zamanda gittikçe artan nüfusu beslemek için neler yapılması gerektiğini incelediler.
    Bilim adamları araştırmanın sonunda, iklim değişikliğinin yol açtığı zararları geri çevirmenin mümkün olduğuna ancak bunun için tüm dünyada beslenme alışkanlıklarının değişmesi gerektiğine dikkat çektiler. Bu noktada en büyük değişim şu: Herkes et yemeyi bir kenara bırakıp, büyük ölçüde sebzelerden oluşmuş bir beslenme düzeni benimsemeli.
    Araştırmacılar insanların karbon izlerini azaltmak için bireysel olarak beslenme düzenlerini değiştirebileceklerini ancak bunun yeterli olmadığını, yaklaşan felaketi önlemek amacıyla hükümetlerin bu tür beslenmeyi teşvik edecek önlemler almaş gerektiğini belirttiler.
    Araştırmaya dahil olan, Oxford Üniversitesi’nden bilim adamı Marco Springmann, insanların bireysel olarak beslenme düzenlerini değiştirebileceklerini ancak asıl olarak, gerekli önlemleri almaları için hükümetlerini bu yönde teşvik etmelerine gerek duyulduğunu kaydetti.