Dünyada en çok parayı o kaybetti

    0
    47
    Forbes dergisi dünyanın en zenginleri listesini açıkladı. Listede dikkat çeken isim ise geçen yıl dünyanın en zengin ikinci ismi olan Meksikalı telekomümikasyon devi Carlos Slim Helu oldu.
     
    Helu geçen yıl ikinci olduğu listede bu yıl dördüncü sıraya düştü. Slim geçen yıl toplam 27,1 milyar dolar zarar ederek, dünyadaki herkesten daha fazla para kaybetti. 

    Slim’in kişisel serveti bu şekilde 50 milyar dolara geriledi.

    Slim’in kişisel servetinin erimesindeki en büyük etken, sahibi olduğu şirketi America Movil’in 2015 yılında yüzde 20 değer kaybetmesi oldu. 

    Şirketin hissesinin değer kaybında Meksika’da devreye giren yeni telekomünikasyon düzenlemeleri ve Brezilya ekonomisindeki kan kaybı oldu. Slim’in şirketi için Brezilya kritik önem taşıyor. 

    Slim’in servetini eriten bir diğer etken de Meksika pesosunun dolar karşısında geçen yıl yüzde 20 değer kaybetmesi oldu. 

    ALTIN SLIM’İN SERVETİNİ ERİTTİ
    Slim 2015 yaz aylarında altın fiyatlarının 6 yılın en düşük seviyelerini görmesinin kurbanı oldu. 

    Altın fiyatlarındaki düşüşle beraber, Frisco maden şirketinin yüzde 78’ine sahip olan Slim servetinden 7,2 milyar dolar kaybetti. 

    Slim’in maden şirketi, Minera Frisco SAB’ın hisseleri 2015’te yüzde 53 düşerek, Bloomberg’in takip ettiği 90 uluslararası şirket arasında en kötü performansı gösteren oldu.