Dünyaca ünlü müzik toplulukları İBB Cemal Reşit Rey’de

0
91

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta birbirinden değerli sanatçıları ve toplulukları İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak.
 
Drama, sıcaklık ve mizahın eşsiz bileşimini sunmalarıyla dünyanın en ayrıksı, önde gelen topluluklarından biri konumundaki Takács Quartet, 11 Mayıs Pazartesi günü 20.00’de CRR’ye konuk olacak. Yaylı çalgılar repertuvarına bambaşka bir soluk getiren Takács Quartet konserde; Joseph Haydn, Claude Debussy ve Ludwig van Beethoven’in eserlerini seslendirecek.
 
Virtüozite ve çok yönlülüğün eşsiz kombinasyonuna sahip olan ve geleceğin vokal müziği olarak gösterilen Roomful of Teeth topluluğu, ilk kez İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. “En İyi Oda Müziği Performansı” dalında Grammy ödülü bulunan Roomful of Teeth, 13 Mayıs Çarşamba günü 20.00’de muhteşem bir konser verecek.
 
Şef Dimitriy Hohlov yönetimindeki Rus Devlet Akademisi Andreyevskiy Çarlık Orkestrası, 14 Mayıs Perşembe günü 20.00’de CRR’de sahne alacak. Tümüyle balalayka ve domra estrümanlarından oluşan orkestra dinleyicilere klasik müzik ziyafeti sunacak.
 
Dünyanın dört bir köşesinde yüz binlerce hayranı olan efsanevi kontrtenor Philippe Jaroussky, orkestra şefi Nathalie Stutzmann yönetimindeki Orfeo 55 Barok Topluluğu ile birlikte 16 Mayıs Cumartesi günü 20.00’de eşsiz bir konser verecek. Konserde Philippe Jaroussky, Handel’in birbirinden güzel aryalarını seslendirecek.
 
ANTONİO GADES TOPLULUĞU “FUEGO” İLE CRR’DE 
Efsane Flamenko Dansçısı Antonio Gades’in adını yaşatan ve unutulmaz başyapıtlara imza atan Antonio Gades Topluluğu, “Fuego” gösterisinin dünya turnesi kapsamında 17 Mayıs Pazar günü 20.00’de muhteşem bir performansa imza atacak. Antonio Gades Topluluğu, yıllarca Gades ile dans etmiş Stella Arauzo’nun sanat yönetmenliğinde ve yine yıllarca orkestranın ışıkçısı olan Dominique You’nun teknik yönetmenliğinde gösterilerini sunacak. Topluluk, 8 bölümden oluşan ve flamenkoda bir klasik olarak nitelendirilebilecek Fuego gösterisini İstanbullu sanatseverlerle buluşturacak.