Dünya devleri İngiltere için büyüme beklentilerini yükseltti

    0
    23

    İngiltere’de perakende satışlar ve imalat PMI’nın da olduğu ekonomik verilerin beklenenden daha güçlü gelmesi sonrasında Morgan Stanley, JP Morgan ülke için büyüme beklentilerini yükseltirken, Credit Suisse İngiltere ekonomisinin 2017’de resesyona gireceği beklentisinden vazgeçti.

    İngiltere ekonomisinin yılın ikinci yarısında bir teknik resesyondan kaçınabilmesini bekleyen Morgan Stanley, 2016 için büyüme beklentisini yüzde 1,2’den 1,9’a çıkardı. Daha önce 3. çeyrekte ekonominin yüzde 0,4 daralacağını öngören Morgan Stanley, bu tahminini yüzde 0,3 büyüme olarak revize etti. 
     

    JP Morgan, İngiltere için daha önce yüzde 1,7 ve yüzde 0,6 olarak açıkladığı 2016, 2017 GSYH büyüme tahminlerini yüzde 1,8 ve 0,9 seviyelerine yükseltti. 
     
    İngiltere ekonomisinin 2017 yılında yüzde 1 daralacağı yönündeki tahminini yüzde 0,5 büyüyeceği yönünde revize eden Credit Suisse, 2016 için büyüme tahminini de yüzde 1’den 1,9’a çıkardı. 

       
    Credit Suisse, resesyon beklentisini tert etmesine neden olarak, siyasi istikrarın geri dönmekte olmasını ve bir dizi göstergenin gerek Euro Bölgesi'(nin gerekse İngiltere ekonomisinin 23 Haziran referandumu sonrasında öngörülmemiş bir direnç, esneklik ortaya koyduklarına işaret etmelerini gösterdi.