Draghi: Ciddi para politikası teşviklerine hala ihtiyaç var

0
44

   Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Mario Draghi, ciddi para politikası teşviklerine hala ihtiyaç olduğunu söyledi.    ECB Başkanı, ekonominin sağlam bir patikada ilerlediği mesajını verdi.
    Büyümenin güçlü ve geniş tabanlı olduğunu belirten Draghi, 
“Büyümenin ılışmaşması belirsizlik, geçici ve arz taraflı faktörler, zayıf ticaretle ilişkili” dedi.
    Draghi, enflasyonun varlık alım programından sonra da hedefe yakınlaşacağına güvendiklerini söyledi. Draghi, “Haziran ayındaki
AB’ye uyumlu enflasyondaki yükseliş, yüksek enerji fiyatlarını  yansıtıyor. Manşet enflasyon yıl sonuna kadar cari seviyelerde dolaşacak. Çekirdek enflasyon, son dönemdeki toparlanmaya rağmen  genel olarak cansız. Çekirdek enflasyonda yıl sonuna doğru toparlanma bekliyoruz. Çekirdek enflasyonun orta vadede yavaş yavaş yükselmesi bekleniyor” diye konuştu.
    Ciddi para politikası teşviklerine hala ihtiyaç olduğunu ifade eden Draghi, uygun olduğu sürece tüm enstrumanları ayarlamaya hazır olduklarını kaydetti. Draghi, “Parasal analizler bolca teşviğe  ihtiyaç olduğunu teyit ediyor.” dedi.
    Draghi, özel sektör kredilerinde büyümenin toparlanmaya devam  ettiğini söyledi.
    ECB Başkanı, yapısal reformların uygulamaya geçilmesinin  hızlandırılması gerektiğine işaret etti.
    ECB bugünkü toplantıda, piyasaların beklentisi doğrultusunda  faiz oranının yüzde 0,00 olarak devam etmesi kararı almıştı. Aynı şekilde mevduat oranı yüzde -0,40, marjinal faiz oranını yüzde 0,25  olarak korundu. 
    Bankanın bir sonraki toplantısı 13 Eylül’de gerçekleştirilecek.