Draghi: Daha güçlü maliye politikasına ihtiyacımız var

    0
    20

    Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Frankfurt’ta gerçekleştirilen AMB araştırma konferansında “Büyümeyi destekleyecek en uygun maliye politikası kompozisyonunu içeren daha güçlü bir politika reçetesine ihtiyacımız var” dedi.

    Draghi, “Eğer faizler alt sınırdan güvenli bir şekilde uzaklaşacaksa, euro bölgesinde potansiyel büyümeyi artırmak ve uzun vadeli faizleri destekleyecek yapısal reformlara ihtiyacımız olacak” dedi.

    “Yapısal reformlar siyasi anlamda zordur” diyen Draghi, “Bu nedenle reformların devamına ivme kazandırması yolunda çabuk ve elle tutulur sonuç vermeleri için titiz araştırmalara dayanmalı ve en uygun şekilde sıralanmalıdır” şeklinde devam etti.

    AMB’nin kriz esnasında “bilinmeyen sularda” faaliyet gösterdiğini ifade eden merkez bankası başkanı, AMB’nin kriz sırasında eylemsiz kalmasının, işsizlikten orantısız biçimde etkilenerek toplumda zarar görmeye en açık olan kesimi etkileyeceğinin altını çizdi. Draghi alışılmışın dışındaki araçları kullanmanın sonuçlarını görmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.