Doygun Ekmek Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

0
67

“Ekmek ve Ekmek İsrafı” konulu Doygun Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.  DOYGUN tarafından düzenlenen ve İFSAK’ın danışmanlık yaptığı fotoğraf yarışmasına Türkiye’nin dört bir tarafından binlerce fotoğraf gönderildi.   

Kültürümüzde ve beslenmemizde önemli bir yeri olan ekmeğin üretilme, tüketilme, taşınma, israfı gibi her yönüyle ele alındığı ilk yarışma olması nedeniyle özel bir önem taşıdığını belirten Doygun Ticaret ve Pazarlama Müdürü Murat Sertan Sağmanlı; ayrıca Türkiye’de önemli boyutlara ulaşan ekmek israfına dikkat çekmeyi amaçladığını belirtti. Sağmanlı, ekmek tüketiminde kişi başı yıllık 200 kg ile Türkiye’nin Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiğini hatırlatarak günde 4,9 milyon, yılda ortalama 1,8 milyar ekmek israf ediliyor. Bu israfın ekonomik boyutu ise 1,4 milyar TL civarındadır. Çöpe atılan ekmeğin maddi karşılığı ile 24 derslikli 191 ilkokul ya da 954 spor salonu veya 100 yataklı 84 hastane yapılabilir ya da 10 milyon 147 bin 518 öğrencinin bir aylık okul gideri karşılanabilir. Ülkemizde israfı ve ekonomik boyutu ile ciddi rakamlara ulaşan bu konuyu da ekmek konulu yarışmamıza dahil ederek dikkat çekmek ve farkındalık yaratmayı amaçladık” dedi.

Yarışmada tüm yönleriyle ekmek israfı, yaşamımızda ve beslenmemizde ekmeğin yeri, ekmeğin üretimi ve tüketilme biçimleri, ekmeğin taşınması ve muhafazası ile ekmek israfı fotoğraf karelerine yansıtıldı.

Yarışmanın seçiciler kurulunu; Toprak Mahsülleri Ofisi -TMO Daire Başkanı Enver Şimşek İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı Tanju Akleman, Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar, Fotoğraf Sanatçısı Merih Akoğul,Milliyet Foto Muhabiri ve Fotoğraf Sanatçısı Ercan Arslan, İlancılık Reklam Ajansı Eş Başkanı ve BloombergHT Reklam Arkası Program Yapımcı ve Sunucusu Ender Merter  ve Doygun Ticaret & Pazarlama Müdürü Murat Sertan Sağmanlı oluşturdu. 
 
İlk kez düzenlenen Doygun Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın birincilik ödülünü Haluk Alp, 2. ödülünü Kahraman Bekçili, 3. ödülünü Mürsel Yağcıoğlu, Doygun Özel Ödülü’nü Şerife Keser, Ekmek İsrafının Önlenmesi Toprak Mahsulleri Ofisi özel ödülünü ise Kenan Taşpınar kazandı.

Ödüller, İFSAK Galeri’de yapılan törenle sahiplerine takdim edildi. Yarışmada dereceye giren ve özel ödül alan 41 fotoğrafın oluşturduğu sergi 30 Nisan 2016 tarihine kadar fotoğraf severlerin ziyaretine sunulacak.