Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nin 1 numaralı sigorta şirketi Allianz

0
38

2000 yılından bu yana sigorta alanında dünyanın en sürdürülebilir şirketlerinden biri olma özelliğiyle öne çıkan Allianz Grubu, bu seneki Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) derecelendirilen sigorta şirketleri arasında liderliğe yerleşti.
 
Sürdürülebilirlik odaklı kurumların performanslarını küresel olarak takip eden Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi, şirketleri çevre, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerine göre sınıflandırarak sürdürülebilirlik stratejilerini ve performanslarını değerlendiriyor.
 
Baete: “En iyiler arasındaki yeri koruyup, sürdürülebilirlikte sektör liderliğine yükseldik”
Söz konusu listeye 100 üzerinden 87 puan alarak girdiklerini söyleyen Allianz Grubu CEO’su Oliver Baete, “Aralıksız 17 yıldır en iyiler arasındaki yerimizi yine koruduk. DJSI Sürdürülebilirlik Endeksi, Allianz’ın yatırımcılarına ve paydaşlarına sosyal sorumluluk stratejileri ile performansı hakkında şeffaf olarak bilgilendirme yapmasını sağlıyor. Bu sonucu elde etmekten son derece gururluyuz” dedi.
 
Allianz olarak geleceğe yönelik iddialı hedefleri bulunduğuna da işaret eden Baete sözlerine şöyle devam etti: “İşe ESG kriterlerini işimize entegre ederek başladık ve sürekli geliştirdik. Kendimize iddialı hedefler koyduk. Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne katkıda bulunmak için bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. DJSI gibi sürdürülebilirlik endeksleri, Allianz’ın yatırımcılarına ve paydaşlarına şeffaf bir şekilde stratejilerini ve kurumsal sorumluluk performansı paylaşmada önemli bir katkı sağlıyor.”
 
Dünyanın en bilinen sürdürülebilirlik endeksi olan Dow Jones Küresel Toplam Borsa Endeksi’nde (DJGTSM), 2 bin 500 şirketin en sürdürülebilir olanlarına yer veriliyor. Bu yöntemle DJSI, klasik özkaynak endekslerinin yaklaşımlarıyla sadece çevre odaklı endekslerin yaklaşımlarını birleştiriyor.  
 
Sorumlu bir sigorta ve finansal hizmetler şirketi olarak konumlanan Allianz, kendi fonlarını ve sürdürülebilirlik odaklı yatırım ürünlerini (SRI) yönetmek için sürdürülebilirlik derecelendirmelerini kullanırken bunları, fon yönetimi müşterilerine de sunuyor. Allianz, 2016 yılından beri, derecelendirme kuruluşları, STK’lar ve diğer uzmanlara özel olarak Allianz Grubu’nun ESG entegrasyon süreçlerinin, kılavuzlarının detaylı bir özetini sunmak için grup genelinde benimsenen yaklaşımını yayımlıyor.