Domino’s büyümeye odaklı

0
133

Domino’s dünyadaki tüm restoranlarını dönüştürüyor. Yeni restoranlar modern görüntüye kavuşurken, şirket müşterilerin pizza yapım sürecini izleyebileceği açık mutfaklara, dijital ekranlara ve daha davetkar oturma alanlarına geçmeye hazırlanıyor. Türkiye’deki restoranlar da bu dönüşümden nasibini alacak. 2016 sonuna kadar yeni konsept Türkiye’de restoranlara uygulanacak. Domino’s Pizza Dünya Başkanı Ritch Allison, Fortune’a yeni gelişmeleri anlattı.
 
Dünya operasyonunu değerlendirdiğinizde Domino’s 2015 yılını nasıl geçirdi?
Uluslararası operasyonumuza baktığımızda 2015 yılı satış ve restoran sayımızdaki artış açısından oldukça güçlü geçti. Mevcut restoranlarımızdaki satışlarımız yüzde 7,8 arttı. Uluslararası operasyonumuzda satışlarımız 22 yıldır sürekli artıyor. Yıl boyunca, toplam net restoran sayımıza 768 adet daha ekledik ve yeni restoranlarımızla birlikte uluslararası perakende satışlarımızı yüzde 20,1 artırdık. 2015 içerisinde açıldığımız altı yeni pazar da dahil olmak üzere, şu anda dünyanın dört bir yanında 80’den fazla ülkede faaliyet gösteriyoruz.
 
Türkiye operasyonunun Domnino’s Pizza için önemi nedir?
Türkiye Domino’s için önemli pazarlardan. Hatta beşinci en büyük uluslararası pazarımız. Domino’s Türkiye bu pozisyona, satışlarındaki düzenli artış ve restoran sayısını artırmaya yönelik kararlılığı sayesinde yükseldi. Pazarda ne kadar büyüme becerisi olduğunu gösterdi. Domino’s Türkiye’nin 2010’da yalnızca 100 restoranı vardı. Bugün sayı 474. Bu etkileyici bir performans. Türkiye pizzaya çok uygun demografiye sahip ve hem satış hem de restoran sayısındaki artış açısından geniş olanaklar sunmaya devam edecek.

Türkiye’de mükemmel bir ortağımız var; Aslan Saranga liderliğindeki ekip çok güçlü bir organizasyon yürütüyor ve markaya çok bağlılar. İşe sürekli yatırım yapıyorlar; mükemmel hizmet ve leziz ürünler sunmak, Türkiye’deki müşterilere değer katmak için büyük uğraş veriyorlar. Türkiye’de sağlam altyapı kurdular; dört tedarik merkezi işletiyorlar ve restoranlarda kullanılan ürünlerin çoğu bu merkezlerden tüm Türkiye’ye yayılıyor.

Domino’s tüm dünyada satış ve restoran sayısı bakımından mükemmel büyüyor. Türkiye her zaman en hızlı büyüyen pazarlarımızdan biri oldu ve böylesi bir liderlik pozisyonuna gelebilmek için attıkları her adımla gurur duyuyoruz.
 
Türkiye operasyonunun inovasyon konusundaki tecrübesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Örneğin burada yöresel lezzetler, çikolatalı sufle gibi ürünler sunuluyor…
Global marka olmanın en harika taraflarından biri, faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerin en iyi fikirlerini alarak onları dünyanın dört bir yanındaki diğer işletmecilerle ve pazarlarla paylaşabilme şansımızın olması. Türkiye gibi başarılı operasyonları ziyaret ettiğimde, onların iyi uygulamalarını birer ölçüt haline getirmek ve bundan fayda sağlayacak diğer ülkelerle de paylaşabilmek için sabırsızlanıyorum. Türkiye ekibi müşterilerine ve onların damak zevkine yönelik derinlemesine anlayışa sahip. Buradaki ürünlerin büyük çoğunluğu Türk müşterilere özel üretiliyor. Bu, müşterilerinin satın alma alışkanlıkları ve damak zevkleri konusunda böylesi derin anlayışa sahip olmayan diğer markalar ile rekabette Domino’s Pizza’nın çok iyi pozisyon alabilmesini sağlıyor.

Domino’s dünyanın her yerinde ürünlerini yerel tatlara göre kişiselleştiriyor, ancak tek pazar için yaratılıp diğer tüm ülkelere büyük başarı ile yayılan bazı inovasyonlar da var. Bu anlamda sufleyi örnek verebiliriz. Bu tat ilk kez Türkiye’den çıktı ve bugün ABD de dahil pek çok ülkeye yayıldı. Bu tarz ürün inovasyonları Domino’s’un güçlü ve uluslararası alanda büyüyen marka haline gelmesine yardım eden şeyler.

Dijital inovasyonlar da tüm dünyayı saran Domino’s hikayesinin önemli unsuru. 2015’te müşteriler pizza sipariş etmek için bilgisayarlar, mobil telefonlar ve diğer cihazlara yönelirken, biz de tüm dünyada dijitalden 5 milyar dolara yakın satış yaptık. Bazı pazarlar satışlarının yüzde 50’sinden fazlasını, müşteri memnuniyetini artıran ve sipariş kolaylığı sağlayan dijital kanallardan yapıyor. Türkiye dijital sipariş platformlarını kimi ülkelere göre daha geç geliştirmeye başladıysa da, bu alandaki satışlarını ve pazar payını düzenli olarak artırmayı başardı. Bugün satışlarının yüzde 40’ından fazlası dijital kanallardan geliyor.

Domino’s aynı zamanda tüm dünyadaki restoranlarını da dönüştürüyor. Yeni restoranlar daha modern görüntüye, müşterilerin pizza yapım sürecini izleyebileceği açık mutfaklara, dijital ekranlara ve çok daha davetkar oturma alanlarına sahip. Türkiye’deki restoranlar da bu dönüşümden geçiyor ve 2016 sonuna kadar yeni konseptin tüm restoranlara uygulanması için çalışılıyor.
 
Türkiye’deki hızlı servis pizza pazarında Domino’s’un pazar payı nedir? Türkiye’deki sadık müşteri sayınız kaç?
Türkiye’deki pizza pazarının yaklaşık yüzde 45’ine sahibiz. Türkiye’deki pizza pazarının hacmi 1,5 milyar TL; hızlı servis pazarı ise 7 milyar TL civarında.
 
Sosyal sorumluluk, İK politikalarında hangi iyileştirmeleri yapıyorsunuz? Türkiye’de yarattığınız iş hacmi nedir?
Domino’s Türkiye bugün 10 binin üzerinde kişi istihdam ediyor. Restoran sayısını artırmak konusundaki agresif planlarına baktığımızda, önümüzdeki dönemde her yıl takribi bin yeni çalışma arkadaşını daha ekibe katacağız. Bizler yetenekli arkadaşlarımızı ekibimizde tutmaya odaklanıyoruz. Bu kişiler bizlerle uzun yıllar çalışmaya devam edebiliyorlar ya da franchise’ımız oluyorlar. Türkiye’deki franchise’lerin neredeyse yüzde 50’si sistemin içinden geliyor. Franchise’larımızı içimizden yetiştirmek Domino’s geleneğinin parçası.
 
Yeni işler ve yatırımlarda nelere odaklanıyorsunuz? 2016-2017 için hedeflenen ciro ve büyüme oranı nedir?
Türkiye ekibi gelişmeye açık potansiyel bölgelerin nereler olduğunu anlamak için düzenli pazar analizleri yapıyor. Nüfus artışının yaşandığı veya henüz yeterince yer almadığımız bölgeler sürekli inceleniyor. Son dönemde özellikle, yeni restoranlar açmak için çokça potansiyel barındıran Doğu bölgesinde franchise’ların yatırımları artıyor. Hem restoran sayımızı artırıyoruz hem de yeni ürünler geliştiriyor, teknolojik iyileştirmeler yapıyor ve restoran konseptimizi yeniliyoruz. İlk çeyreğin sonunda Domino’s tüm dünyada 12 bin 692 restorana sahipti ve bu yıl net yeni birim sayısını yüzde 5-7 artırmayı hedefliyor. Dijital iyileştirmeler, ürün inovasyonları ve yeni restoran konseptimize odaklanmaya devam ettiğimiz ve müşterilerimiz için en iyi pizza sipariş firması olmaya çaba gösterdiğimiz müddetçe, bugüne dek gördüğümüz müthiş büyüme rakamlarını sürdürmeye devam edeceğiz.