​Doların ateşi Kapalıçarşı’yı yaktı

0
22

Rekor üstüne rekor kıran dolar, altın piyasalarını da alt üst etti. Dün gün içinde 2.90 lira seviyesine kadar çıkan dolar, gram altını 104 lira, çeyreği ise 168 liraya kadar yükseltti. Gram altın en son 7 Haziran’daki genel seçimlerin ardından 105 lirayı görmüştü. Son bir ayda ise gram altın 95 liradan 104 liraya kadar çıkarak 9 lira kar ettirirken, çeyrek ise aynı dönemde 154 liradan 168 liraya kadar yükselerek yatırımcısına 14 lira kazandırdı.
 
Millet Gazetesi’nin haberine göre, altın fiyatlarındaki artışı duyan küçük yatırımcı ise soluğu Kapalıçarşı’da aldı. Çarşıdaki kuyumcular düğün sezonu olmasına rağmen vatandaşın daha çok altın almaya değil satmaya geldiğini ifade etti. Altındaki fiyat artışının talep bazlı olmadığını vurgulayan uzmanlar da yükselişin tamamen dolar kaynaklı olduğunu söyledi.   
 
SATIŞ İÇİN ACELE ETMEYİN
Yurtiçindeki siyasi belirsizlik ve yurtdışında Amerika Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırma ihtimali nedeniyle piyasaların gün içinde hızlı bir değişim gösterdiğini söyleyen ALB Forex Yatırım Uzmanı Volkan Kuğucuk, elinde altını olanın biraz daha beklemesini önerdi. Kuğucuk, “Şu anda 1.120 dolar seviyesindeki altının ons fiyatı, dolardaki artışa bağlı olarak 1.130-1.150 dolara kadar çıkabilir. Bu da gram altının 106-107 liraya kadar çıkması demek. Elinde altını olan küçük yatırımcılara biraz daha beklemelerini öneririm” diye konuştu.     

ÇEYREK 180 LİRAYA ÇIKABİLİR
Piyasaların koalisyon hükümetinin kurulması ve erken seçim senaryoları gölgesinde hareket ettiğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise “Erken seçim olur ve sonuçlar değişmezse dolar 3 lirayı görür. Bu da şu an 168 lira olan çeyrek altını 180 liraya kadar yükseltir” dedi.