Dolar/TL, güne yükselişle başladı

0
25

ABD’de dün açıklanan çekirdek enflasyon ve reel ortalama haftalık kazançlar verilerinin önceki aya göre gerilemesi sonrasında küresel piyasalarda dolar talebinin azaldığı ve doların diğer para birimlerine karşı değer kaybettiği görüldü. Dolar/TL de buna bağlı olarak dün yüzde 1,22 değer kaybederek günü 4,2346’dan tamamladı. 
Bugüne Asya piyasalarında yükselişle başlayan dolar/TL, saat 09.30 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 4,2430 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL yatay seyirle 5,0560, sterlin/TL de yüzde 0,2 değer kazancıyla 5,7360’tan işlem görüyor.
Analistler, ABD’de enflasyon başta olmak üzere açıklanan verilerin beklentilerin altında kalması ile ABD Merkez Bankası’na yönelik faiz artırım beklentilerinin azaldığını, bunun da dolar talebini azalttığını belirtiyor.
ABD ile Kuzey Kore arasında gelişen ilişkilerin jeopolitik riskleri düşürdüğünü ancak, ABD-İran gerilimi ile ilgili gelişmelerin piyasalardaki iyimserliği  sınırladığını ifade eden analistler, dolar/TL’de 4,2350’nin altında kalıcılık sağlanması durumunda düşüşün ivme kazanabileceğini, 4,2750’nin ise kısa vadede direnç konumuna gelebileceğini söyledi.