Doğan’dan satın alma açıklaması

0
47

Doğan Holding yazılı ve görsel medyadaki bağlı ortaklıklarının önemli bir kısmındaki paylarının satışı ve devri için Demirören holding ile görüşmelere başladığını açıkladı.
Doğan Holding tarafından KAP’a yapılan açıklamada görüşmelerin 1.1 milyar dolar işletme değeri olmak üzere ilgili finansal borçların indirim konusu yapılmasıyla 890 milyon dolar hisse değeri üzerinden yürütüldüğü belirtildi.
Açıklamada, “Şirketimiz’in aralarında Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri (“Yaysat”), Doğan Gazetecilik A.Ş. (Posta, Fanatik), Doğan Haber Ajansı, Doğan TV Holding, DTV Haber ve Görsel Yayıncılık (“Kanal D” TV), Doruk Televizyon ve Radyo Yayıncılık (“CNN Türk” TV), Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık ve Mozaik İletişim Hizmetleri (“D Smart”)’nin de bulunduğu, yazılı ve görsel medya bölümünde faaliyet gösteren doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarımızdan önemli bir kısmının sermayelerinde sahip olduğumuz paylarımızın tamamının satışı ve devri konusunda, 1.1 milyar dolar ‘işletme değeri’nden, ilgili finansal borçların indirim konusu yapılması suretiyle, 890 milyon dolar ‘hisse değeri’ üzerinden, Demirören Holding ile görüşmelere başlanmıştır” denildi.

 DEMİRÖREN YETKİLİSİ ANLAŞMANIN GERÇEKLEŞTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI
Reuters’ın sorusunu yanıtlayan üst düzey bir Demirören yetkilisi, “Doğan medya grubunu almak için görüşme yürütülüyordu. Belli aşamaya gelindi ve satın alma konusunda anlaşmaya varıldı.” demişti.
Hürriyet grubundan bir yetkili de, “(Doğan Grubu yetkilileri) satışa ilişkin çalışanlara bilgi verildi. Verilen bilgiye göre, Demirören, Doğan grubunun medya şirketlerini aldı” diye konuştu.