Dijital bankacılıkta CEPTETEB dönemi

0
77

 Türk Ekonomi Bankası (TEB), mobil uygulaması CEPTETEB’i dijital bankaya dönüştürdü. Artık uzaktan yeni müşteri edinimini de CEPTETEB ile birlikte gerçekleştirmeye başlayan TEB, müşteri deneyimini farklılaştırmak için yeni ürün ve özellikler geliştirdi.
 
CEPTETEB’in sadece dijital kanallar üzerinden sunduğu yeni ve avantajlı ürünlerinden TEB müşterisi olsun veya olmasın herkes yararlanabiliyor. Bir bankanın sağladığı tüm avantajları sunan CEPTETEB ile kullanıcılar, banka şubesine gitmeye gerek kalmadan İnternet Şubesi, Mobil Şube, Destek Merkezi ve ATM’ler üzerinden hizmet alabiliyor.
 
“CEPTETEB ile sektörde dijital bankacılık deneyimini daha da ileriye taşıdık”
CEPTETEB hakkında bilgi veren TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Teknolojinin gelişmesiyle, akıllı telefonlar, tabletler ve giyilebilir teknoloji ürünlerinin hayatımıza girmesiyle müşteri davranışları da değişmeye başladı. Bu müşterilerin dünyasında var olmak için onların beklenti ve ihtiyaçlarına uygun bankacılık hizmetlerini hayata geçirmemiz şart. Biz de TEB olarak dijital bankacılığa stratejik önem veriyor, dijital kanallarımızı her geçen gün gelişen teknolojilerle uyumlu hale getiriyoruz. Bu yatırımlarımızın odak noktasını oluşturan CEPTETEB ile sektörde dijital bankacılık deneyimini daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 
Başvurunun ardından iki gün içinde adrese gidilerek işlemler tamamlanıyor
CEPTETEB müşterisi olmak isteyenlere büyük kolaylıklar sağladıklarını belirten Mendi, www.cepteteb.com.tr veya mobil uygulama üzerinden başvuruda bulunmanın yeterli olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: “Kalan işlemler maksimum iki gün içinde belirtilen adrese randevu ile gelen ‘CEPTETEB Müşteri İlişkileri Yöneticileri’ tarafından tamamlanıyor. Bu andan itibaren CEPTETEB’in ürün ve hizmetlerinden anında yararlanabilen müşterilerimiz, sadece dijital kanallardan tüm bankacılık işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Ayrıca müşterilerimiz, mobil cihazlara da uyumlu olarak hazırlanan www.cepteteb.com.tr web sitesinde yer alan videolarla ürün ve özellikler hakkında detaylı bilgi alabiliyor”.
 
İnsan faktörünü dijitale taşıyarak CEPTETEB’de herhangi bir program indirmeye gerek kalmadan görüntülü görüşme özelliğini hayata geçirdiklerini belirten Mendi, “Bu özellik sayesinde kullanıcılar, istedikleri an müşteri temsilcilerine ulaşarak görüntülü destek almanın yanı sıra mobil veya internet şubeden de webchat uygulamasıyla yazışarak hizmet alabiliyor. Ayrıca CEPTETEB’in sosyal medya hesapları anlık takip ediliyor. Bu kanallardan gelen her türlü müşteri yorum ve talebine anında geri dönüş yapılıyor” diye konuştu.
 
‘CEPTETEB müşterilerine özel’ ürünler
CEPTETEB’in genel konseptine uygun olarak az sayıda ve basit ürünler tasarladıklarını; böylece müşterilerin bankacılık ihtiyaçlarını en kolay şekilde karşılamayı amaçladıklarını belirten Mendi şunları söyledi: “Bu kapsamda bir çok yeni ürün ve özelliği müşterimizin hizmetine sunduk. CEPTETEB’in kendine ait hesap, kredi ve kredi kartı ürünleri mevcut. Tek seferlik hoş geldin faizi değil sürekli yüksek faiz kazandıran CEPTETEB Hesap ile, para çekmeden para yatırmaya, fatura ödemeden otomatik ödeme talimatı tanımlatmaya kadar bir çok işlem yapılabiliyor. Üstelik faizi de bozulmuyor. CEPTETEB Hesap istenildiği zaman para çekme ve yatırma esnekliği sağlarken, gecelik faiz imkanı sunuyor. Ayrıca, CEPTETEB Hesap’tan yapılan TL cinsi para transferi ücretsiz ve hesap işletim ücreti uygulanmıyor. Çok sayıda plastik kart taşıma sorununa bir çözüm olarak CEPTETEB Kredi Kartı’nı geliştirdik. Taksitlendirme ve Bonus kazanma imkânı sunan CEPTETEB Kredi Kartı ihtiyaca göre kişiselleştirilebiliyor. Harcama özelliklerine göre tasarlanan Haftasonu Paketi, Market Paketi ya da She Paketi’ni seçen kullanıcılar, paket içeriğine göre daha fazla Bonus kazanırken, özel kampanya avantajlarından da faydalanabiliyor. İlk 50 bin kurucu üyeden kart ücreti alınmıyor. Kredi çekmek için şubeye gitme zorunluluğunu ortadan kaldıran CEPTETEB Kredi ise tek tıkla internet şubesinden kullanılabiliyor, kredi anında hesaba geçiyor”.
 
CEPTETEB’de ‘kontrol’ kullanıcıda
‘Akıllı İşlem’ ile sadece menüde değil, geriye dönük işlemlerde de anahtar kelime ya da rakam girilerek hızlı işlem yapılabildiğini söyleyen Mendi, CEPTETEB’de kullanıcılara pek çok bankacılık işlemini tek bir yerden ve anlık yönetme imkânı veren ‘Kontrol Paneli’ bulunduğunu söyledi. Mendi: “Hem mobil hem de internet şubesinde bulunan bu panel sayesinde müşterilerimiz, kredi kartını anında kapatabilirken, yurtdışında kullanacağı hesabı değiştirebiliyor; ATM fişi alıp almayacağından kart limit ayarlarına ve kişisel bilgi güncellemelerine kadar birçok değişikliği tek tıkla kontrol edebiliyor. ‘Benim Menüm’ ile internet şubesinde en çok gerçekleştirilen işlemler müşterinin şeçimiyle tek bir menü altında toplanarak kullanım kolaylığı sunuluyor. Ayrıca, güvenlik göstergesi ile müşterilerimize ‘Güvenli İnternet Şubesi’ kullanımı için yönlendirme yapıyoruz. ESET ile yaptığımız anlaşma kapsamında da müşterilerimize 6 ay boyunca anti virüs programı için ücretsiz kullanım hakkı veriyoruz” diye konuştu.
 
CEPTETEB ile yurtdışında banka kullanımı da çok kolay
Yurtdışındaki birçok bankayla yapılan anlaşmayla CEPTETEB müşterilerinin, 6 kıtada yaklaşık 50 bin ATM’den ücretsiz para çekebildiğini belirten Mendi, “Sunduğumuz avantajlı bankacılık hizmetlerinin yanı sıra önde gelen şirketlerle yaptığımız işbirlikleriyle de müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz. CEPTETEB’liler için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Kampanyası ile müşterilerimize %50 indirim fırsatı sunuyor, Yemeksepeti ile işbirliğimiz kapsamında yemeksepeti.com üzerinden verilen online siparişlerde %20 indirim sağlıyoruz. Ayrıca, Urban Station şubelerini ücretsiz kullanma imkanına sahip olan CEPTETEB’liler, Uber ile ilk seyahatlerinde de 60 TL indirim kazanıyor. Yakın dönemde CEPTETEB müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak yeni işbirliklerini de duyurmaya hazırlanıyoruz” dedi.