Dev e-ticaret sitesi faaliyetlerini durduruyor

0
36

Türkiye’de e-ticaretin öncü sitelerinden olan Markafoni 30 Haziran itibariyle faaliyetlerine son vereceğini açıkladı. 

Markafoni’nin yayınladığı kamuoyu bilgilendirmesinde, işletmenin sürdürülebilirliğini sağlayacak oranda karlılık sağlayamadığı ve bu tür bir iş modeli için zorlu olan ekonomik ortam nedeniyle kapandığı bildirildi. 

Markafoni’nin internet sitesinden müşterileri için yaptığı açıklama şöyle,

“Sevgili Müşterilerimiz,

30 Haziran 2017tarihi itibaritle www.markafoni.com sitemizde yürütmekte olduğumuz faaliyetlerimize üzülerek son veriyoruz.

Kurulmuş olduğumuz 2008 yılından itibaren bize göstermiş olduğunuz destek ve güven için hepinize teşekkür ederiz.

30 Haziran 2017 tarihine kadar satın alacağınız ürünlere ilişkin olarak sevkiyatlarımız devam etmektedir. Henüz sevk edilmemiş siparişleriniz ve iadeleriniz ile ilgili mevzuata uygun olarak standart işleyişimiz çerçevesinde çalışmalar devam edilecektir.

Siparişleriniz ve iadelerinizin takibi ile ilgili işlemlerinizi web sitemizin “siparişlerim” sayfasından yapabilir, her türlü soru, öneri ve görüşlerinizi info@markafoni.com adresine mail atarak iletebilirsiniz.

Sevgilerimizle
Markafoni ekibi”

2008 YILINDA KURULMUŞTU
2008 yılında Sina Afra, Ahmet Sarı ve Tolga Tatari tarafından kurulan ve Türkiye’nin ilk özel alışveriş sitesi olma özelliğini taşıyan Markafoni 2014 yılında Naspers Grubu’nun sahibi olduğu Güney Afrikalı MIH Allegro BV bünyesine dahil oldu.Naspers Grubu 129 ülkede faaliyet gösteriyor ve dünyanın önemli medya ve e-ticaret markalarını bünyesinde bulunduruyor.

Daha önce Markafoni ile aynı segmentte olan Alman Otto Grubu’nun Türkiye’deki girişimi Limango da Türkiye’den çıkma kararı almıştı.