Deutsche Bank’ın en az ve en çok beğendiği hisseler

0
31

Deutsche Bank bugün yayınladığı raporda Fed’in faiz artırımına gitmemesi, Çin’de politikanın netleşmeye başlaması, petrol fiyatlarında istikrarın sağlanması ve ECB’nin para politikasını gevşekleye devametmesinin risk algılamalarına pozitif bir etki yaptığını bildirdi. 
 
Fed’in güvercin duruyunun büyük olasılıkla Türk hisse senetlerine destek vereceğini ifade eden Deutsche Bank, bu çerçevede en çok ve en az tercih ettiği hisseler listesinde değişiklik yaptı. 
 
En beğendiği hisseler listesine Emlak Konut GYO’yu ekleyen Deutsche Bank, Listeye ayrıca Sabancı Holding ve Tüpraş’ı da dahil etti. 
 
Deutsche Bank bu listeden ise geçtiğimiz yıl BIST 100’ün yüzde 21 üzerinde performans gösteren Aygaz’ı, son 2 ayda kayda değer performans gösteren TSKB’yi çıkardı. Deutsche Bank ayrıca, şekerli gıdaların okul kantinlerinden çıkarılacağı haberleri ve son 6 aydaki güçlü performansı nedeniyle Ülker Bisküvi’yi de en beğendiği hisseleri listesinin dışına çıkardı.
 
Garanti Bankası, Migros, Tekfen Holding ve THY’yi en beğendiği hisseler listesinde tutmaya devam eden Deutsche Bank, en az beğendiği hisseler listesinde ise Akenerji, Anadolu Sigorta ve Şişe Cam’a yer verdi.