Deutsche Bank: TL değerinin altında işlem görüyor

0
27

Deutsche Bank raporunda, üç metoda göre gelişmekte olan piyasa ve G10 ülke kurlarının uzun vadeli adil değer tahminleri bir araya getiriliyor. 

Deutsche Bank raporuna göre, Türk Lirası, Polonya Zlotisi ve Macaristan Forintiyle birlikte her üç metoda göre adil değerinin altında işlem görüyor. Çin, Hong Kong ve Endonezya para birimleriyse değerinin üzerinde işlem görüyor.

Deutsche Bank, bu nedenle, Türk Lirası ve zloti için euro karşısında uzun pozisyon alınması tavsiyesinde bulunuyor. Hindistan rupisinin yıl başından bu yana en iyi performans gösteren gelişmekte olan piyasa para birimi olduğu belirtilen raporda, her üç parametreye göre rupinin artık değerinin üzerinde işlem gördüğü belirtiliyor.

Deutsche Bank, rapora konu olan üç metoddan en tercih edileni olan BEER’a göre, değeri en düşük para birimlerinin Güney Afrika randı, Rus rublesi, Malezya ringgiti olduğunu söylüyor. Raporda, Çin para birimi renminbinin yüzde 5 değerinin üzerinde işlem gördüğü ancak geçtiğimiz aylarda yüksek değerlemenin biraz azaldığı belirtiliyor.