Denizbank ile UnionPay’den işbirliği

0
286

Dünyanın en büyük kredi kartı ağlarından China UnionPay çatısı altındaki UnionPay International, DenizBank ile finans sektörünü etkileyecek büyük bir çalışmaya imza attı.
   
Yapılan açıklamaya istinaden bu işbirliği kapsamında DenizBank 2 bin 100 ATM’sinde ve 200 bini aşkın POS’unda bundan böyle UnionPay markalı kartlar kabul edilecek ve tüm DenizBank işyerleri başta Çin olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen UnionPay kart sahiplerine hizmet sunabilecek.

DÜNYA GENELİNDE 5 MİLYAR KART
DenizBank ile UnionPay International arasında bir süredir devam eden müzakereler sonucunda tamamlanan yeni kart kabulu, dünya genelinde 5 milyarı aşan UnionPay kartını kapsıyor ve artık tüm UnionPay kart kullanıcıları DenizBank ATM ve POS hizmetlerinden faydalanabilecek.
   
Farklı finans kuruluşlarıyla da kart kabulü konusunda çalışmalarını yürüten UnionPay International, böylece Türkiye’deki kart kullanıcılarına farklı kanallardan ulaşabilmeyi hedefliyor. Bu işbirliği sayesinde UnionPay kart kullanıcıları, Türkiye ziyaretlerinde DenizBank ATM ve POS’larından rahatça alışveriş yapabileceği gibi, işyerleri de ticari ilişkilerinde ve yurtdışı satışlaında müşterilerine yeni bir olanak sunarak bu işbirliğinin fırsatlarından faydalanabilecek. 

“Küresel arenada güçlü markalarla işbirliklerimizi yoğunlaştırıyoruz”
Gerçekleştirilen işbirliğinden duydukları memnuniyeti paylaşan DenizBank Bilgi Teknolojileri ve Destek Operasyonlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dilek Duman şunları kaydetti: 
   
“DenizBank olarak küresel arenada güçlü markalarla işbirliklerimizi yoğunlaştırmaya büyük önem veriyoruz. Bankacılık hizmetlerini geniş kitlelere ulaştırabilme hedefimiz kapsamında, dünyanın önde gelen ödeme sistemi Unionpay ile yaptığımız anlaşma ile artık UnionPay kartlarına DenizBank POS ve ATMlerinde hizmet vermeye başladık. Böylece hem Unionpay sahibi müşterilerimizin hem de ülkemizi ziyarete gelen daha çok sayıda turistin hayatını kolaylaştırma konusunda son derece önemli bir çözüm ortaklığına imza atıyoruz. İşbirliğimizin her kesimden insanımızın günlük yaşantısına büyük kolaylıklar getireceğine inanıyor, bankamız ile temas eden herkese erişilebilir ve konforlu hizmet sunma yolunda önemli bir adım daha atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Söz konusu anlaşmamızın hayırlı olmasını temenni ediyorum”
   
UnionPay International Orta Doğu Bölge Genel Müdür Han Wang ise Türkiye’de UnionPay kartlarının ATM ve POS’larda kabul edilme oranını hızla artırmaktan mutluluk duyduklarını açıkladı. “Sadece bir yıl içinde hedefimiz bu oranı yüzde 80’e çıkarmak” diyen Wang sözlerine şöyle devam etti: “UnionPay kartları bugün 150’yi aşkın ülkede kabul ediliyor  40 ülkede ise UnionPay logolu yerel kartlar basılıyor. DenizBank ile tamamladığımız proje başta Çin olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinden Türkiye’ye seyahat eden ve bu ülkede ticaret yapan UnionPay kart kullanıcılarına daha iyi hizmet vermek misyonuyla sürdürdüğümüz çalışmaların önemli bir adımı…
   
DenizBank ile UnionPay International’ın farklı projelerle bu işbirliğini güçlendireceğinin de altını çizen Wang, “Yakın zamanda UnionPay logolu DenizBank kartları için de çalışmalara start vermek arzusundayız. Türkiye ödeme sisteminde büyük fark yaratacağına inandığımız bu kartın ekonomiye de olumlu yansıyacağı kanısındayız” diye vurguluyor. 

DÜNYANIN EN BÜYÜK ÖDEME SİSTEMİ
Küresel anlamda 5 milyarın üzerinde kart sayısına ulaşan UnionPay, yüzde 30 pazar payı ile dünyanın en büyük ödeme sistemlerinden biri olmayı sürdürüyor. Dünya genelinde 1.9 milyon ATM ve 27 milyon işyeri POS’u UnionPay kartlarını kabul ediyor. 2014’te UnionPay kartlarının dünya genelindeki işlemleri 6,7 trilyon dolara ulaştı. Bu rakam, yılda ortalama yüzde 27,3 büyüme anlamına geliyor. UnionPay, dünya genelindeki işlem hacmiyle ikinci  kabul edilme oranı ile üçüncü en geniş kart ağı konumunda.